Vrouwvriendelijke dating-app Siren stelt privacy voorop

© CIDimport

Vrouwvriendelijke dating-app Siren stelt privacy voorop

Geplaatst: 3 oktober 2014 - 12:48

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:31

Redactie ID.nl

De Amerikaanse Susie Lee en Katrina Hes hebben een app gelanceerd die de privacy van vrouwen voorop stelt. Met Siren kunnen ze hun identiteit pas openbaar maken op het moment dat ze dat zelf willen.

Daarover schrijft The Seattle Times vandaag. Zelfs in een app als Tinder weten mensen in de buurt al hoe je er uit ziet dankzij je profielfoto, ondanks dat je daarin zelf de keus maakt of je het gesprek aan wil gaan of niet. Je identiteit ligt dus alsnog op straat, wat niet handig is in het geval van vervelende kerels.

Op Siren kunnen vrouwen echter op hun gemak door de profielen van mannen scrollen, die overigens wel hun gezicht daarop tonen. Een gebruikster kan een stellling opwerpen of een openbare vraag stellen, zoals 'wat is je favoriete broodje' of 'welk bijzonder talent heb je.' Mannen reageren daar vervolgens op en als de antwoorden bevallen, kan ze bepalen of ze een foto van zichzelf naar diegene wil sturen.

Niet veilig

De app is een respons op andere dating-apps en sites, waarbij de Koreaans-Amerikaanse Lee aangeeft 'zich er niet veilig te voelen, maar juist blootgesteld.' Haar Aziatische uiterlijk blijkt voor veel mannen een vrijbrief om haar lastig te vallen met hun 'Aziatische fantasieën,' zo vertelt Lee aan de krant. Met Siren hopen de bedenksters de vrouw weer in controle te laten zijn tijdens het datingproces.

Vooralsnog werkt de app enkel in Seattle op iOS-apparaten, waar Siren inmiddels 1200 gebruikers kent. Er is ook een Android-versie in ontwikkeling.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten