VS gebruiken Google Earth in gevecht tegen vogelgriep

© CIDimport

VS gebruiken Google Earth in gevecht tegen vogelgriep

Geplaatst: 2 juni 2006 - 06:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:06

Redactie ID.nl

Verwacht wordt dat de gevreesde vogelgriep deze zomer het Amerikaanse continent zal bereiken.

VS gebruiken Google Earth in gevecht tegen vogelgriep

Verwacht wordt dat de gevreesde vogelgriep deze zomer het Amerikaanse continent zal bereiken. Experts verbonden aan het Amerikaanse ministerie van Landbouw zijn druk bezig om plannen te ontwikkelen om het virus zo snel en effectief mogelijk onder controle te krijgen.Elke kippenboerderij in de VS wordt in kaart gebracht, zodat snel gezien kan worden wat de bufferzone moet worden rondom de boerderij om verdere verspreiding te voorkomen. Het in kaart brengen van alle kippenboerderijen is veel werk, maar de experts hebben een erg handige nieuwe tool gekregen: Google Earth.

Experts zijn begonnen met Google Earth te gebruiken om de exacte locaties te bepalen van alle kippenboerderijen in de VS. In het verleden konden ze alleen bepalen dat een boerderij ergens op een perceel moest staan, maar niet precies waar.

Experts denken dat de nieuwe mogelijkheid om de locatie van een boerderij snel exact en accuraat te bepalen het verschil kan betekenen tussen een massale epidemie en een succesvolle quarantaine.


Bron: Reuters

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten