Vue is gewone bril met slimme snufjes 2016-10-31T13:57:34

'Meeste klachten mobiel bereik in Drenthe en Noord-Brabant'

Fitt360: Samsung werkt aan 360-graden-camera als wearable

Vue is gewone bril met slimme snufjes

Vue is gewone bril met slimme snufjes

Op Kickstarter wordt momenteel een crowdfundingcampagne gehouden voor Vue, een op het eerste gezicht gewone bril die desondanks slimme snufjes te bieden heeft. Zo kun je er mee bellen en is het een fitnesstracker.

Vue is geen slimme bril zoals Google Glass dat was. Het is 'gewoon' een bril voor slechtziende mensen, die straks op sterkte verkrijgbaar is. De slimmigheidjes zitten in het frame. De bril is verbonden met je smartphone, en zo kun je er o.a. muziek mee luisteren.

Je bestuurt de muziekspeler door over het pootje van de bril te vegen. De muziek zelf hoor je doordat het geluidssignaal via je kaakbot naar je oren wordt geleid. Dankzij deze zogeheten 'bone conduction' hoef je dus geen doppen in je oren te stoppen.

Bellen en rennen

Zodoende kun je ook met de bril bellen, en daarnaast houdt Vue je stappen, calorie-inname en afgelegde afstanden bij. Via een bijbehorende app kun o.a. zelf bepalen wat je hoort wanneer je op het frame tikt, zoals bijvoorbeeld hoe laat het is.

De brillen moeten vanaf volgend jaar juli verkrijgbaar zijn. Voor één Vue betaal je dan 350 dollar.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord