VVD wil verkiezingen weer via stemcomputers 2016-03-14T11:04:14

Sandisk komt met 'snelste microSD ter wereld'

Britse tiener wint internationaal drone-racing toernooi

VVD wil verkiezingen weer via stemcomputers

VVD wil verkiezingen weer via stemcomputers

De VVD wil opnieuw proberen om verkiezingen te digitaliseren met behulp van een stemcomputer. Maar wegens veiligheidsoverwegingen moet je daarbij vooral denken aan een veredelde printer.

De stemcomputers zoals die tot 2006 werden gebruikt, bleken fraudegevoelig. Daarom wordt bij het nieuwe systeem je keuze niet digitaal vastgelegd. Je kiest op het scherm een partij en een persoon uit, waarna de computer een ingevuld stembiljet uitprint. 

De biljetten worden vervolgens elektronisch geteld, zo legt Joost Taverne van de VVD uit aan de NOS. Nu wordt dat nog handmatig door vrijwilligers gedaan. 

2018

De nieuwe stemcomputers zouden in maart 2018 voor het eerst ingezet worden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Voor het zo ver is, moet de Tweede Kamer wel nog instemmen met het voorstel van de VVD.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord