Waarde Bitcoin daalt naar nieuw dieptepunt

© CIDimport

Waarde Bitcoin daalt naar nieuw dieptepunt

Geplaatst: 1 april 2014 - 11:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:51

Redactie ID.nl

De koers van de Bitcoin is al in 5 maanden niet zo laag geweest. Op dit moment is 1 Bitcoin nog "maar" 334 euro waard, het minst waardevolle moment sinds november.

Dat komt waarschijnlijk voor een groot deel door de negatieve berichtgeving waar de Bitcoin de afgelopen weken last van had. Met name de problemen rondom Bitcoin-beurs Mt. Gox en het faillissement daarvan speelden de koers van de virtuele munt parten. Mt. Gox kwam in financieel zwaar weer te zitten nadat het bij een hack ruim 750,000 Bitcoins kwijtraakte van gebruikers.

Blokkade

Ook andere problemen met het digitale geld zorgden dat de koers kelderde. Zo maakte de Chinese Bank in februari bekend dat het Bitcoins wil blokkeren, en willen andere overheidsinstanties de munt niet accepteren of juist extra belasten.

Gouden tijden

De Bitcoin was vorig jaar nog een sterke munteenheid, met een hoogste koers van bijna 750 euro. Vanaf dat moment won de munt ook sterk aan populariteit, waardoor steeds meer mensen het gingen gebruiken. Ook accepteerden steeds meer (web)winkel Bitcoins.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten