Wachtwoorden makkelijk te vinden met p2p-software 2013-10-10T14:33:42

Kleren maken de... kaartlezer

Man bijt hond na 3 dagen al op 5 in Vodcast Top 100

Wachtwoorden makkelijk te vinden met p2p-software

Wachtwoorden makkelijk te vinden met p2p-software

Ondanks alle waar-schuwingen en bevei-ligings-software ten spijt blijkt het nog steeds kinderlijk eenvoudig om allerlei wachtwoorden van computer-gebruikers te achterhalen. Vaak is het niet moeilijker dan een zoekopdracht te geven in een p2p-programma als Limewire of Emule naar het woord 'wachtwoord'.

Ondanks alle waar-schuwingen en bevei-ligings-software ten spijt blijkt het nog steeds kinderlijk eenvoudig om allerlei wachtwoorden van computer-gebruikers te achterhalen. Vaak is het niet moeilijker dan een zoekopdracht te geven in een p2p-programma als Limewire of Emule naar het woord 'wachtwoord'. Dat blijkt uit een onderzoekje van weblog www.ikdenkdusikben.comBinnen enkele seconden verschijnen er talloze documenten die andere p2p-gebruikers ongewild met de rest van de internetgemeenschap gedeeld hebben. Veel mensen vinden het handig om al hun wachtwoorden van verschillende websites maar ook van hun bank- en girorekeningen en e-mail-account in een document te zetten die men dan vervolgens wachtwoord.doc noemt. Een klein onderzoek van de weblog www.ikdenkdusikben.com heeft geleerd dat weliswaar veel wachtwoorden en accounts verouderd zijn, maar dat er ook een groot gedeelte nog in gebruik is.

Behalve persoonlijke accountgegevens waren er ook lijsten met accounts bij ddie toebehoren aan een bedrijf of instelling. Waarschijnlijk gegevens die wwerknemers van hun werk mee naar huis genomen hebben of werknemers die thuis werken met een computer van de zaak.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord