Waddeneiland Texel gaat draadloos

© CIDimport

Waddeneiland Texel gaat draadloos

Geplaatst: 23 mei 2006 - 07:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:07

Redactie ID.nl

Internet-bedrijf B-Shore is bezig met de aanleg van een draadloos netwerk, dat het hele eiland Texel bestrijkt.

Waddeneiland Texel gaat draadloos

Internet-bedrijf B-Shore is bezig met de aanleg van een draadloos netwerk, dat het hele eiland Texel bestrijkt. Niet alleen fijn voor de bewoners van Texel, maar ook voor toeristen: die kunnen straks, zodra ze de boot af komen, meteen het internet op!

In tegenstelling tot veel andere hot spots, waarbij er alleen binnen een bepaalde straal verbinding kan worden gemaakt met het internet, is dit netwerk eilanddekkend. Dat betekent dat ook op het strand, bij de vuurtoren of in het Texelse boerenland tussen de schapen ingelogd kan worden. Het netwerk wordt geschikt voor (tien)duizenden gebruikers tegelijk, zodat geen problemen met de snelheid of de betrouwbaarheid ontstaan. Ook wordt het mogelijk om mobiel te bellen via het netwerk. Met VoIP kan met een mobiele telefoon ieder
gewenst nummer worden gebeld.

Kost dat nou? Precieze prijzen zijn nog niet bekend, maar B-Shore zegt het basispakket voor de inwoners van Texel tegen een bijzonder laag tarief aan te bieden. Toeristen kunnen via hun gastheer toegangscodes ontvangen, aardoor zij tijdens hun verblijf kunne beschikken over een draadloze breedband internet verbinding.

Momenteel zijn in en rond Den Burg de eerste zenders geplaatst. Naar verwachting worden in de loop van dit jaar grote delen van het eiland  - en misschien wel al héél Texel - van draadloos internet voorzien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten