Wat kunnen we van de iPhone 6 verwachten? 2014-08-27T16:39:28

Dropbox geeft gebruikers 10 keer meer opslagruimte

'iWatch wordt begin september samen met iPhone 6 onthuld'

Wat kunnen we van de iPhone 6 verwachten?

Alle geruchten over de nieuwe telfoon op een rijtje

Wat kunnen we van de iPhone 6 verwachten?

De iPhone 6 wordt naar alle waarschijnlijkheid volgende maand gepresenteerd, maar Apple houdt zoals altijd de kaken stijf op elkaar over het toestel. Gelukkig lekt er regelmatig informatie uit over de nieuwe telefoon, dus hoog tijd om de balans eens op te maken: wat weten we inmiddels van de iPhone 6?

Verwachte release-datum

Lange tijd werd verwacht dat de iPhone 6 al in juni van dit jaar zou uitkomen, maar dat werd later uitgesteld. Zoals het er nu uitziet, wordt de iPhone 6 in september gepresenteerd, al is er nog wat onenigheid over de precieze datum. Volgens Bloomberg, dat door de jaren heen veel betrouwbare informatie over de iPhone heeft gegeven, zou dat op de 28e moeten zijn.

Versies

De iPhone 6 wordt de eerste smartphone van Apple die in meerdere varianten komt. Zo komt er een 'standaard' 4,7"-iPhone 6, maar ook een grotere van 5,5" op de markt. Dat zou blijken uit bronnen die onder meer de beeldschermen voor de telefoon leveren.

De grotere iPhone is waarschijnlijk een antwoord op andere telefoons in dezelfde prijsklasse, zoals de Samsung Galaxy S5 en de HTC One M8. Die succesvolle telefoons hebben significant grotere schermen, en onder consumenten groeit de roep om grotere displays.

Het display

Uit de berichten van veel leveranciers zou blijken dat Apple een nieuw soort display gaat maken. Het scherm van de iPhone 6 zou dan ook van saffierglas moeten zijn, wat extreem bestand is tegen krassen en tegen vallen. Wat dat voor de prijs van het toestel gaat betekenen, is nog niet duidelijk, want saffierglas is een stuk duurder dan normaal glas.

Oplader

Waar telefoonfabrikanten tegenwoordig steeds uniformer aan de wens van de consument denkt en gewoon overal een normale micro-USB-oplader in bouwt, blijft Apple stug doorgaan met de Lightning-connector. Wat dan weer wel handig is, is dat de kabel volgens de laatste geruchten op twee manieren te gebruiken is. De USB-kabel zou zowel normaal als ondersteboven in de connector passen.

iOS 8

De iPhone 6 wordt geleverd met het nieuwe besturingssysteem iOS 8. Daarin zitten enkele flinke wijzigingen, al valt de overstap van 7 naar 8 in het niet bij die van 6 naar 7. Visueel zal er weinig veranderen aan het besturingssysteem, maar er zitten softwarematig behoorlijk wat vernieuwingen in.

Zo wordt het mogelijk om net als bij Android widgets te installeren. Ook gezondheid krijgt veel voorrang in het OS, met name door apps als 'Health' en fitness-trackers. De belangrijkste wijzigingen in iOS 8 heeft zusterwebsite PCM hier voor je op een rijtje gezet.

iWatch

Hoe veel er wordt gelekt over de iPhone 6, des te minder weten we eigenlijk over Apples eigen smartwatch, de iWatch. Dat slimme horloge gaat er uiteindelijk komen, maar wanneer dat precies is is nog lang niet duidelijk. Aanvankelijk werd gedacht dat het apparaat nog samen met de iPhone 6 zou worden gepresenteerd, maar daarover doen zo weinig geruchten de ronde dat dat nogal onwaarschijnlijk lijkt. Wat wel zeker is, is dat de iPhone 6 alvast veel support krijgt voor de iWatch. Zo zal het notificatiesysteem aangepast worden voor het slimme horloge, en zullen de gezondheidsapps goed samenwerken met de hartslag- en bloeddrukmeter die vermoedelijk in de iWatch komen te zitten.

Natuurlijk gaat het tot nu toe allemaal nog maar om geruchten. Helaas zullen we nog tot eind september geduld moeten hebben voor we zeker weten hoe de iPhone 6 er precies uit gaat zien. Maar op het moment dat dat gebeurt, zijn we er van Computer Idee uiteraard meteen bij!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord