Wat ouders denken dat kinderen online doen

© CIDimport

Wat ouders denken dat kinderen online doen

Geplaatst: 1 juni 2007 - 11:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 21:35

Redactie ID.nl

It-beveiliger Webroot Software heeft een onderzoek laten uitvoeren waaruit blijkt dat er tussen ouders en kinderen nog veel onduidelijkheid bestaat over internetgebruik en dat er een groot verschil bestaat tussen de online activiteiten die kinderen opgeven versus wat ouders denken dat hun kroost online doet. 45% van de kinderen geeft aan dagelijks meer dan drie uur op internet actief t

It-beveiliger Webroot Software heeft een onderzoek laten uitvoeren waaruit blijkt dat er tussen ouders en kinderen nog veel onduidelijkheid bestaat over internetgebruik en dat er een groot verschil bestaat tussen de online activiteiten die kinderen opgeven versus wat ouders denken dat hun kroost online doet.

45% van de kinderen geeft aan dagelijks meer dan drie uur op internet actief te zijn, terwijl 76% van de ondervraagde ouders denkt dat kinderen dagelijks twee uur of minder actief zijn op internet. 40 % van de kinderen is dagelijks actief op instant messaging en sociale netwerken als MySpace; slechts 30% van de ouders denkt dat hun kinderen deze websites bezoeken. Meer dan de helft van de kinderen geeft aan online te kopen; 71 % van de ouders antwoordt dat hun kinderen niets online kopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten