Wat vinden anderen van u? 2013-11-04T17:05:52

14-jarige ontwikkelt iPhone-app voor Van den Ende

Nieuwe netbooks van Dell

Wat vinden anderen van u?

Wat vinden anderen van u?

Weet u wat voor eerste indruk u maakt? Natuurlijk kunt u het uw omgeving vragen, maar u kunt het nu ook online nagaan... Wie solliciteert of probeert een nieuwe liefde aan de haak te slaan, heeft welgeteld 30 seconden om een zo goed mogelijke indruk te maken.

Weet u wat voor eerste indruk u maakt? Natuurlijk kunt u het uw omgeving vragen, maar u kunt het nu ook online nagaan...

Wie solliciteert of probeert een nieuwe liefde aan de haak te slaan, heeft welgeteld 30 seconden om een zo goed mogelijke indruk te maken. In die halve minuut namelijk vormt iemand zich een eerste indruk van een ander en het is heel lastig om dat beeld vervolgens te veranderen. Omdat die eerste indruk voor het overgrote deel gebaseerd is op zaken waar je weinig tot geen invloed op hebt (zoals  kaaklijn, mimiek, lichaamshouding en oogopslag), kan het prettig zijn om te weten wat voor indruk je maakt. Immers, wie weet dat anderen hem zien als volstrekt niet-technisch, zal niet raar opkijken als hij wordt afgewezen voor een functie als onderhoudsmonteur. In deze behoefte voldoet nu EersteIndruk.nl. Nieuwsgierigen kunnen daar een filmpje van zichzelf plaatsen dat door andere bezoekers wordt beoordeeld. Om de meningen zo natuurgetrouw mogelijk te maken, kan elke kijker een filmpje slechts eenmaal zien. De site is opgezet door Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit. Behalve de videobeoordeling, biedt de site ook tips om de eerste indruk waar mogelijk te beïnvloeden.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord