Wat weten we nu van de Samsung Galaxy S6?

© CIDimport

Wat weten we nu van de Samsung Galaxy S6?

Geplaatst: 27 februari 2015 - 12:50

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:13

Redactie ID.nl

De Samsung Galaxy S6 wordt het nieuwe vlaggenschip van Samsung, straks beste telefoon van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Samsung worstelt al jaren met tegenvallende verkoopresultaten binnen de smartphones. Gaat de S6 daar verandering in brengen, of is het helemaal niet zo'n spannend toestel? Dit is wat we op dit moment weten (of denken te weten) over de Samsung Galaxy S6.

Wanneer komt hij uit?

Belangrijke zaken eerst: Wanneer kunnen we het apparaat kopen?. De Galaxy S6 wordt gepresenteerd op 1 maart, tijdens het Mobile World Congress. Dat is een driedaagse beurs waar smartphonefabrikanten flink uitpakken met hun nieuwe technologische snufjes. Samsung presenteerde de voorgaande smartphones (de Galaxy S4 en S5) ook tijdens dat evenement.

Dat is echter slechts de presentatie - maar wanneer komt het apparaat dan ook echt te koop? Er is geen officiële releasedatum bekendgemaakt, maar als we uitgaan van vorige jaren dan kunnen we ook de S6 in april van dit jaar verwachten.

Hoe ziet de S6 eruit?

Er gaan al maanden geruchten over hoe de Galaxy S6 eruit komt te zien, maar daarover is weinig definitief bekend.

Aan bepaalde afbeeldingen op internet is wel te zien dat het toestel een metalen behuizing krijgt. Dat is heel anders dan de voorgaande telefoon, die allemaal een aluminium behuizing hadden die toch altijd wat plastic aanvoelde. De nieuwe behuizing moet wat strakker en steviger aanvoelen - niet ongehoord voor een telefoon die zo veel kost.

Welk scherm krijgt de S6?

Onder andere SamMobile kwam via anonieme bronnen al te weten welk scherm er wordt gebruikt voor de S6. Het zou gaan om een QuadHD-scherm van 2560 x 1440 pixels (tegenover een full HD-scherm van 1920 x 1080 pixels bij de S5).

Over de grootte van het scherm zeggen de laatste geruchten dat het iets groter wordt dan de S5, maar niet heel veel groter - het apparaat zou van 5,1" naar 5,2" of 5,3" gaan.

Daarmee wil Samsung waarschijnlijk dat de telefoon uit het vaarwater blijft van de 'phablets' van het bedrijf, zoals de Note 4 (van 5,4"), maar het bedrijf kan het succes van de grote iPhone 6 Plus ook niet ontkennen.

Gebogen scherm Het lijkt ook zeker dat er twee varianten van de Galaxy S6 op de markt komen. Eén variant is de 'normale', met een gewoon scherm. De andere variant heeft een gebogen zijkant, waarbij het scherm als het ware om de rand heengevouwen is. We zagen dat al eerder in de vrij unieke Galaxy Note Edge, die als testcase lijkt te dienen voor de S6 (wat meer een consumententelefoon is). Op dat gebogen zij-scherm kan de gebruiker extra informatie zien als een soort lichtkrant.

Waarschijnlijk komt de gebogen variant in kleinere oplage uit, en kost het apparaat ook meer dan de normale S6. De Note Edge kostte bijvoorbeeld 100 euro méér dan de gewone Note 4.

Welke camera zit er op het toestel?

Samsung geeft de camera's op zijn toestellen altijd veel aandacht, en het is dan ook logisch dat de S6 een goede camera krijgt. Volgens dezelfde bronnen van SamMobile telt de camera van de S6 20 megapixels, al twijfelde het bedrijf lange tijd tussen een 20- en een 16-megapixel camera.

De nieuwe camera krijgt ook optische stabiliteit, zodat je minder schokkerige video's kunt maken en scherpe afbeeldingen krijgt.

Ook de voorcamera wordt een stuk beter. Die krijgt 5.0 megapixels, beter dan de vorige 2.0 megapixels van de S5.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten