Webcam-functie werkt niet bij donkere man

© CIDimport

Webcam-functie werkt niet bij donkere man

Geplaatst: 22 december 2009 - 12:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:20

Redactie ID.nl

Uit een YouTube-filmpje blijkt dat het gezicht van een donkere man niet wordt gedetecteerd door de webcam in een nieuwe HP-laptop. Bij een blanke Amerikaanse werkt de webcamfunctie probleemloos. Twee Amerikanen probeerden de motion tracking-functie van de webcam uit, maar zodra een donkere man in beeld komt, werkt deze niet meer.  Het YouTube-filmpje is hieronder te zien.

Uit een YouTube-filmpje blijkt dat het gezicht van een donkere man niet wordt gedetecteerd door de webcam in een nieuwe HP-laptop. Bij een blanke Amerikaanse werkt de webcamfunctie probleemloos.

Twee Amerikanen probeerden de motion tracking-functie van de webcam uit, maar zodra een donkere man in beeld komt, werkt deze niet meer.  Het YouTube-filmpje is hieronder te zien. Inmiddels heeft HP een reactie geplaatst waarin staat dat de camera waarschijnlijk moeite heeft met het zien van contrast in situaties waar onvoldoende licht in de voorgrond is. Daarbij verwijst HP naar een site met uitleg om de webcamervaring te verbeteren.

 

Bron: Security.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten