Webcams steeds populairder onder moeders

© CIDimport

Webcams steeds populairder onder moeders

Geplaatst: 11 mei 2006 - 11:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:09

Redactie ID.nl

Moeders gebruiken steeds vaker webcams om het contact met hun kinderen te verbeteren. Door de laatste technieken voelen moeders zich steeds meer betrokken bij hun kinderen die verder weg wonen.Dit blijkt uit een groot - in Engeland uitgevoerd - moederdag-onderzoek uitgevoerd door prijs- en vergelijkingssite Kelkoo.

Webcams steeds populairder onder moeders

Moeders gebruiken steeds vaker webcams om het contact met hun kinderen te verbeteren. Door de laatste technieken voelen moeders zich steeds meer betrokken bij hun kinderen die verder weg wonen.

Dit blijkt uit een groot - in Engeland uitgevoerd - moederdag-onderzoek uitgevoerd door prijs- en vergelijkingssite Kelkoo. Van de respondenten geeft 43,4% aan dat webcams het contact met hun kinderen kan verbeteren. Bellen van pc naar pc staat echter nog ver van de moeders van vandaag af: slechts 1,4% gebruikt dit om hun kinderen te contacteren. Piet-Hein Kerkhof van Kelkoo Nederland: “Deze trend is ook in Nederland waarneembaar. Moeders zijn op het moment nog niet de groep die heel actief zijn op internet, maar de nieuwe toepassingen helpen hen om het visueler te maken. Chatten is minder populair voor moeders, wat jammer is, omdat dit juist voor hun kinderen weer een heel gewild medium is.” Moeders nemen nog steeds het liefst telefonisch contact op met hun kinderen en niet via internet. De echt ouderwetse brieven worden echter nog maar door 0,7% gebruikt, terwijl sms-en steeds populairder wordt (met 9,1% zelfs populairder dan e-mail met 6,6%).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten