Webcomics strijden om de Clickies

© CIDimport

Webcomics strijden om de Clickies

Geplaatst: 3 mei 2006 - 05:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:10

Redactie ID.nl

Vijftien webcomics zijn genomineerd voor de Clickburg Webcomic Awards ('Clickies'), die op 3 juni worden uitgereikt tijdens de Stripdagen Haarlem. Voor het eerst wordt ook een 'International Clickie'toegekend. De 'Clickies' bekronen de beste webcomics (strips op internet) van het afgelopen jaar.

Webcomics strijden om de Clickies

Vijftien webcomics zijn genomineerd voor de Clickburg Webcomic Awards ('Clickies'), die op 3 juni worden uitgereikt tijdens de Stripdagen Haarlem. Voor het eerst wordt ook een 'International Clickie'toegekend.

De 'Clickies' bekronen de beste webcomics (strips op internet) van het afgelopen jaar. De jury heeft de nominaties verdeeld over drie categorieën. Behalve de International Clickie zijn er ook twee categorieën voor webcomics uit Nederland en Vlaanderen: de Epic Clickie Benelux voor beste verhalende  webcomic en de Humor Clickie voor het beste humorwerk online. In deze laatste rubriek worden ook webcartoonisten meegenomen.

Hieronder de prijscategoriën met de nominaties alfabetisch gerangschikt op auteursnaam. Door op een naam te klikken, komt u op de betreffende site van terecht.

Epic Clickie Benelux
Stephan Brusche: Lucifer
Lode Devroe: Dr. Dia
Liz Greenfield: Stuff Sucks
Roderick Leermakers: Captain August
Ruben Steeman: Elke dag RuSt

Humor Clickie Benelux
Matt Baay: Bunbuns 
Stephan Brusche: Mijn wekelijkse stripje
Steven Degryse: Lectrr
Floor de Goede: Do you know Flo?
Bram van Rijen: Nozzman

International Clickie


John Allison: Scary Go Round 
Daniel Merlin Goodbrey: E-Merl.com 
Nicholas Gurewitch: The Perry Bible Fellowship

Bill Mudron: Anne Frank conquers Moon Nazis
Tom Siddell: Gunnerkrigg Court 

De Clickburg Webcomic Awards zijn een initiatief van Stichting Clickburg, die zich ten doelt stelt om het fenomeen webcomics te promoten in Nederland.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten