Website meldt voortaan storing bij iDEAL

© CIDimport

Website meldt voortaan storing bij iDEAL

Geplaatst: 2 april 2015 - 12:15

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:53

Redactie ID.nl

Als er voortaan storing is bij betaalprogramma iDEAL dan kan je daarvoor naar een website. Ook kan je zien welke banken storingen hebben.

Alle banken hebben zich bij de website aangesloten. Zo kunnen ze het best hun klanten dienen. Een andere functie die de website heeft, is dat je kan zien wanneer er storing was. Zo kan je dus voortaan zien waarom je bijvoorbeeld die nieuwe tablet niet kon kopen.

Online Shoppen

iDEAL wordt vooral gebruikt bij online shoppen. Winkeliers klaagden over de storingen en vonden dat de banken daar iets tegen moesten doen. Zo ook Charlotte Portier van de brancheorganisatie voor internetwinkels. “In het begin waren er nog niet zoveel klachten maar toen iDEAL vaker onbereikbaar was, stroomden de klachten binnen.”

Storingvrij

“Het internet is natuurlijk ontzettend populair en de winkels willen natuurlijk hun klanten goed kunnen bedienen”, zo meldt Portier. “Een kleine storing kan, maar het moet niet zo zijn dat anderen daar de dupe van zijn.”

Uit een statement van de deelnemende banken is het vrijwel onmogelijk om iDEAL storingvrij te houden. iDEAL had in 2014 een bereikpercentage van 99,5 procent. De banken gaven aan de kritiek daarom niet goed te begrijpen maar door de hoeveelheid klachten slaan ze nu toch de handen ineen.

Via deze link kan je de iDEAL-storingswebsite bereiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten