Website meldt voortaan storing bij iDEAL 2015-04-03T16:27:51

Touch & try: Lezers testen de Denon Ceol Carino

Philips maakt slimme lamp draagbaar met Hue Go

Website meldt voortaan storing bij iDEAL

Banken slaan handen ineen

Website meldt voortaan storing bij iDEAL

Als er voortaan storing is bij betaalprogramma iDEAL dan kan je daarvoor naar een website. Ook kan je zien welke banken storingen hebben.

Alle banken hebben zich bij de website aangesloten. Zo kunnen ze het best hun klanten dienen. Een andere functie die de website heeft, is dat je kan zien wanneer er storing was. Zo kan je dus voortaan zien waarom je bijvoorbeeld die nieuwe tablet niet kon kopen.

Online Shoppen

iDEAL wordt vooral gebruikt bij online shoppen. Winkeliers klaagden over de storingen en vonden dat de banken daar iets tegen moesten doen. Zo ook Charlotte Portier van de brancheorganisatie voor internetwinkels. “In het begin waren er nog niet zoveel klachten maar toen iDEAL vaker onbereikbaar was, stroomden de klachten binnen.”

Storingvrij

“Het internet is natuurlijk ontzettend populair en de winkels willen natuurlijk hun klanten goed kunnen bedienen”, zo meldt Portier. “Een kleine storing kan, maar het moet niet zo zijn dat anderen daar de dupe van zijn.”

Uit een statement van de deelnemende banken is het vrijwel onmogelijk om iDEAL storingvrij te houden. iDEAL had in 2014 een bereikpercentage van 99,5 procent. De banken gaven aan de kritiek daarom niet goed te begrijpen maar door de hoeveelheid klachten slaan ze nu toch de handen ineen.

Via deze link kan je de iDEAL-storingswebsite bereiken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord