Webversie Outlook.com kan automatisch emails indelen

© CIDimport

Webversie Outlook.com kan automatisch emails indelen

Geplaatst: 22 mei 2015 - 05:47

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:30

Redactie ID.nl

Maildienst Outlook.com krijgt een nieuw uiterlijk, met nieuwe functies in de web-app. Microsoft heeft de kalender-toepassingen verbeterd, en er komt een techniek om emails automatisch toe te wijzen aan mappen.

De nieuwe webversie van Outlook.com moet meer gaan lijken op de Outlook-app die in Windows 10 komt.

Automatisch indelen

Microsoft voegt echter een hoop functies toe die Outlook een stuk praktischer maken. Eén van die functies heet Clutter. Daarmee moeten emails automatisch worden toegewezen aan een bepaalde map. Op die manier hoef je je email niet meer zelf te ordenen, maar doet je inbox dat automatisch voor je.

Concurrentie

Daarmee lijkt Microsoft de concurrentie aan te gaan met Inbox van Google. Dat is een experimentele app die een half jaar geleden uit kwam, en hetzelfde moet doen met emails en herinneringen.

Om dat te doen, moet de mailbox wel vaak worden gebruikt. Als de gebruiker zelf mappen aangeeft en emails indeelt, kan het algoritme daar uiteindelijk zelf van leren.

Contacten bij elkaar brengen

In de nieuwe mail-app worden ook Skype en Outlook dichter bij elkaar gebracht - een langgekoesterde wens van Microsoft die dat ook al probeerde in de hoogtijdagen van MSN. Skype-gesprekken kunnen nu vanuit de webbrowser worden gestart, en het wordt makkelijker om OneDrive-bestanden te delen met contacten.

Thema's

Er komen ook een heleboel nieuwe thema's beschikbaar waarmee je Outlook wat mooier kunt maken. Er komen in totaal 13 thema's om uit te kiezen. De update wordt de komende weken uitgerold onder gebruikers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten