Webwinkels bezorgen ook op zondag 2014-07-30T16:31:23

Taxi-app UberPOP nu ook in Amsterdam

'Vrouwen bewerken massaal vakantiefoto's'

Webwinkels bezorgen ook op zondag

Coolblue en PostNL starten met proef

Webwinkels bezorgen ook op zondag

Webwinkel Coolblue en postbedrijf PostNL starten vanaf 30 augustus met een proef, waarbij bestellingen ook op zondag worden geleverd. PostNL is zodoende het eerste bezorgbedrijf op het Europese vasteland dat zeven dagen in de week pakketjes levert.

De proef wordt gedaan op aandringen van Coolblue. De webshop merkte dat zaterdag niet de beste dag bleek voor digitale aankopen.

"Waarom moet ik wachten tot maandag, terwijl ik juist zondag vrij ben? Het was één van de meest gehoorde vragen van onze klanten. En dat is best logisch, als je bedenkt dat 14,3% van je leven een zondag is," legt Coolblue-directeur Pieter Zwart uit.

2015

De bezorging is gratis en enkel 'grote artikelen' als televisies en koelkasten zijn uitgesloten van deelname. Pakketjes worden bezorgd tussen 12:00 en 18:00 's middags. Vanaf september doen ook andere webwinkels mee, waaronder Mycom, iCentre en Dixons.

Vanaf 2015 moet iedere webshop bij het initatief aangesloten zijn, vertelt PostNL aan retailnews. Na drie maanden gaat het bedrijf de proef eerst evalueren. Wat daar ook de uitkomst van is, Coolblue geeft alvast aan gewoon op zondag te blijven bezorgen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord