Wederom zelfmoord werknemer Foxconn

© CIDimport

Wederom zelfmoord werknemer Foxconn

Geplaatst: 6 augustus 2010 - 07:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 11:11

Redactie ID.nl

Ondanks de veiligheidsnetten die Foxconn heeft gespannen rond de fabrieken, is er toch weer een werknemer geweest die zelfmoord heeft weten te plegen door van het gebouw te springen.Hoewel de val in eerste instantie nog werd gebroken door de netten, is ze later toch aan haar verwondingen overleden. De 22-jarige vrouw werkte pas sinds eind maart bij de fabriek in Kunshan bij de afdeling plasticverpakkingen. Foxconn produceert verschillende hardware voor verschillende merken (o.a. Apple, Dell, Sony, Nintendo, Microsoft, HP) en is al vaker negatief in het nieuws gekomen m.b.t. de werkomstandigheden van de fabrieksarbeiders. Foxconn had al netten opgehangen bij de fabriek in Kunshan naar aanleiding van de golf van zelfmoorden (12) van fabrieksarbeiders in de andere fabriek in Shenzhen.

Ondanks de veiligheidsnetten die Foxconn heeft gespannen rond de fabrieken, is er toch weer een werknemer geweest die zelfmoord heeft weten te plegen door van het gebouw te springen.

Hoewel de val in eerste instantie nog werd gebroken door de netten, is ze later toch aan haar verwondingen overleden. De 22-jarige vrouw werkte pas sinds eind maart bij de fabriek in Kunshan bij de afdeling plasticverpakkingen.

Foxconn produceert verschillende hardware voor verschillende merken (o.a. Apple, Dell, Sony, Nintendo, Microsoft, HP) en is al vaker negatief in het nieuws gekomen m.b.t. de werkomstandigheden van de fabrieksarbeiders. 

Foxconn had al netten opgehangen bij de fabriek in Kunshan naar aanleiding van de golf van zelfmoorden (12) van fabrieksarbeiders in de andere fabriek in Shenzhen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten