Weekend-tip: Retro Computer Dag in Schiedam

© CIDimport

Weekend-tip: Retro Computer Dag in Schiedam

Geplaatst: 7 april 2006 - 05:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:13

Redactie ID.nl

Een generatie is er mee opgegroeid: de Atari, de Commodore 64 en de MSX. De spellen van toen zijn nu weer enorm populair. Wie kent ze niet: Pac Man, Mario Bros, Space Invaders, Asteroids en natuurlijk de vader van alle computerspellen Pong! Nostalgische gevoelens?

Weekend-tip: Retro Computer Dag in Schiedam

Een generatie is er mee opgegroeid: de Atari, de Commodore 64 en de MSX. De spellen van toen zijn nu weer enorm populair. Wie kent ze niet: Pac Man, Mario Bros, Space Invaders, Asteroids en natuurlijk de vader van alle computerspellen Pong! Nostalgische gevoelens? Ga dan komende zondag naar Schiedam!Ook dit jaar organiseren drie fanatieke Nederlandse retro computerverzamelaars namelijk weer de Retro Computer Dag: een gebruikersdag voor en door hobbyisten, gamefreaks en verzamelaars. Natuurlijk is er veel aandacht voor de spelcomputers van de jaren 70, 80 en 90, maar ook de huiscomputers van toen worden niet vergeten.

Op de Retro Computer Dag zijn ze allemaal zien. Het zijn er te veel om op te noemen, maar zo zijn er onder andere de Atari 2600 en XL/XE, de Commodore 64 en Amiga, de Philips MSX en Videopac, de Sinclair Spectrum en ZX80 en niet te vergeten de oude spelcomputers van Nintendo en Sega.

Er zullen meer dan dertig standhouders staan, waaronder winkels, verzamelaars, hobbyisten en gebruikersgroepen. Naast de vaste vertegenwoordiging uit Duitsland zullen er voor het eerst deelnemers uit België en Groot-Brittanië de dag bijwonen. Uniek detail is, dat voor de Videopac op de Retro Computer Dag een nieuw spel zal worden gelanceerd. Voor ieder oud merk worden er computers en spellen gedemonstreerd, geruild en verkocht. Daarnaast worden er diverse computers en spelkasten opgesteld, waar bezoekers gratis op kunnen spelen.

De Retro Computer Dag wordt gehouden op zondag 9 april in De Blauwe Brug, Bachplein 590 te Schiedam. De zaal is open van 12.00 uur tot 17.0 uur. De entree is ook heel retro: die is namelijk gratis!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten