© CIDimport

Weekendtip: RetroZone

Geplaatst: 15 september 2011 - 06:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:30

Redactie ID.nl

Wie gek is op oude 8- en 16-bit (home)computers en gameconsoles kan gratis een kijkje nemen bij de RetroZone op zondag 18 september in Steenwijk.

Wie gek is op oude 8- en 16-bit (home)computers en gameconsoles kan gratis een kijkje nemen bij de RetroZone op zondag 18 september in Steenwijk.

RetroZone bestaat uit een demonstratie van diverse werkende retrocomputers uit de periode 1970 tot 1999. Aanwezig zijn o.a. de merken Apple, Atari, Commodore, MSX, Sinclair, Nintendo, Sega en Vectrex. Het is ook mogelijk om je eigen klassieke computer van zolder te halen en opnieuw tot leven te wekken. Bij de aanwezige hobbyisten kun je terecht voor vragen of technisch advies over bijvoorbeeld het koppelen van oude computers aan moderne hardware (televisie).

Daarnaast is er informatie over emulatie: gebruik oude software op je moderne pc. En tot slot is er een grote verkoop van retro-hard- en -software (onder auspiciën van Bonami spelcomputermuseum).

Wie zelf een oude homecomputer wil tonen is van harte welkom. Stuur dan een mail naar retrozone at hccnet punt nl.

RetroZone

Zondag 18 september, van 10.00 tot 16.00 uur

De Meenthe, Stationsplein 1, te Steenwijk

Entree: gratis, dankzij sponsoring van HCC

Gratis parkeren. De locatie ligt tegenover het (intercity) NS-station en is dus met het openbaar vervoer ook prima bereikbaar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten