Weer bewezen: p2p goed voor verkoop muziek 2013-11-04T17:08:45

Verse download: Stream Torrent

Australische computers duurder om milieu te sparen

Weer bewezen: p2p goed voor verkoop muziek

Weer bewezen: p2p goed voor verkoop muziek

Een nieuw Brits onderzoek toont aan dat mensen die illegaal downloaden en via p2p muziek delen, gemiddeld 77 pond (omgerekend zo'n 85 euro) per jaar uitgeven aan muziek.

Een nieuw Brits onderzoek toont aan dat mensen die illegaal downloaden en via p2p muziek delen, gemiddeld 77 pond (omgerekend zo'n 85 euro) per jaar uitgeven aan muziek. Dat is 33 pond (36 euro) meer dan mensen die zeggen geen gebruik te maken van p2p.

Mensen die via p2p muziek binnenhalen blijken dat in 42% van de gevallen te doen om te kijken of ze een band of artiest leuk genoeg vinden om er daarna legaal muziek van te kopen. 10% van de illegale downloaders zegt dankzij p2p veel meer muziek te kopen dan voorheen. Redenen om te stoppen met illegaal downloaden zouden zijn wanneer er een boete op zou staan of wanneer de prijs per track zou dalen naar 0,45 pond (ongeveer 50 cent).

Verrassend is de uitkomst van dit onderzoek niet. Zo werd in april van dit jaar uit een Noors onderzoek precies dezelfde conclusie getrokken en meldde TNO begin dit jaar ook al dat downloaden goed is voor de economie.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord