Weinig animo in Tweede Kamer voor gamesverbod

© CIDimport

Weinig animo in Tweede Kamer voor gamesverbod

Geplaatst: 1 september 2010 - 05:56

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:58

Redactie ID.nl

Demissionair minister Hirsch Ballin van Justitie wil de verkoop van ‘extreem gewelddadige’ videogames verbieden als de verkoop van dergelijk games aan te jonge kinderen niet wordt teruggeb

Demissionair minister Hirsch Ballin van Justitie wil de verkoop van ‘extreem gewelddadige’ videogames verbieden als de verkoop van dergelijk games aan te jonge kinderen niet wordt teruggebracht.

Rondvraag door Tweakers.net onder de politieke partijen wijst echter uit dat er weinig animo is voor een dergelijk verbod. SP, PvdA, Groenlinks en VVD lieten weten tegen het verbod te zijn waardoor er direct een Kamermeerderheid is tegen het verbod. PVV en D66 gaven geen commentaar maar zijn hoogstwaarschijnlijk ook tegen. D66 heeft in het verkiezingsprogramma in ieder geval staan dat het de verantwoordelijkeid voor mediagedrag van minderjarigen bij ouders leggen en niet te vatten zijn in verboden.

Martijn van Dam van de PvdA zegt dat het niet aan de overheid is om ‘dit soort grenzen' te stellen en wijst erop dat het al verboden is om in spellen aan te zetten tot haat of geweld. Van Dam denkt dat de meeste mensen het verschil tussen spel en realiteit goed kunnen onderscheiden. Tofik Dibi van Groenlinks wil niet aan een verbod meewerken zolang er geen causaal verband is aangetoond tussen games en agressie. Jeanine Hennis-Plasschaert vindt het voorstel ook eenzijdig omdat Hirsch Ballin niet voor een verbod op geweldadige films pleit wat te wijten zou zijn aan een gebrek aan draagvlak in de samenleving.

Op 15 september bespreekt de Tweede Kamer de brief van Hirsch Ballin en wordt het voorstel inhoudelijk besproken.

[Via Tweakers.net]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten