Welke diensten van Google kent ú eigenlijk?

© CIDimport

Welke diensten van Google kent ú eigenlijk?

Geplaatst: 7 maart 2006 - 10:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:17

Redactie ID.nl

De bekendheid van Google-diensten (denk aan Gmail, Google Local en Google Earth) blijkt laag, maar de waardering is hoog. Tot die conclusie komen Mediabureau Checkit en RM Interactive.Onbekend zijn vooral Google Local (93 procent kent het niet) en Google Mobile (onbekend bij 90 procent). Maar ook de Google Desktop kent 64 procent niet. Van Gmail heeft 50 procent nog nooit gehoord.

Welke diensten van Google kent ú eigenlijk?

De bekendheid van Google-diensten (denk aan Gmail, Google Local en Google Earth) blijkt laag, maar de waardering is hoog. Tot die conclusie komen Mediabureau Checkit en RM Interactive.

Onbekend zijn vooral Google Local (93 procent kent het niet) en Google Mobile (onbekend bij 90 procent). Maar ook de Google Desktop kent 64 procent niet. Van Gmail heeft 50 procent nog nooit gehoord. Google Earth scoort nog het minst slecht: 49 procent kent het niet en 18 procent gebruikt de dienst zelf.

Er is ook gevraagd naar de invloed van het merk Google op het gebruik van een Google-dienst. Is het feit dat een dienst door Google wordt aangeboden wel of niet een reden om het te gaan gebruiken? Slechts 3 procent vindt dat als een dienst aangeboden wordt door Google er een goede reden is om het niet te gebruiken. 20 procent vindt de aanduiding Google is de aanbieder juist wel een reden om het te gaan gebruiken. 77 procent maakt het niet uit wie de aanbieder is.

Ook kregen de deelnemers vragen voorgelegd over het imago van Google. Op een schaal van 1 tot en met 7, waarbij 7 het meest positief is, scoort Google gemiddeld een 5,0 op stellingen als Google loopt voorop (5,3), Google wekt vertrouwen (5,1) en Google denkt eerst aan het belang van de internetgebruikers (4,9). De laagste score (4,7) hoort bij de stelling Google gaat goed om met privacy. De zoekdienst krijgt van de meerderheid dus een ruime voldoende.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten