Welke HD-tv is het zuinigst?

© CIDimport

Welke HD-tv is het zuinigst?

Geplaatst: 15 mei 2006 - 05:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:09

Redactie ID.nl

Bent u één van die mensen die speciaal voor het WK een nieuwe televisie gaat aanschaffen? Misschien handig om op voorhand ook te weten wat deze bakken per jaar aan energie kosten...Consumenten die kiezen voor zuinige toestellen kunnen tot 300 euro uitsparen op hun stroomrekening. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Natuur en Milieu en Ecofys.

Welke HD-tv is het zuinigst?

Bent u één van die mensen die speciaal voor het WK een nieuwe televisie gaat aanschaffen? Misschien handig om op voorhand ook te weten wat deze bakken per jaar aan energie kosten...Consumenten die kiezen voor zuinige toestellen kunnen tot 300 euro uitsparen op hun stroomrekening. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Natuur en Milieu en Ecofys. Als heel Nederland overschakelt op zuinige tv's, dan wordt daarmee een hoeveelheid stroom bespaard die vergelijkbaar is met het gebruik van een stad als Tilburg of Apeldoorn.

Natuur en Milieu Ecofys heeft de 40 meest verkochte televisies laten onderzoeken op energieverbruik. De Samsung LW20M21 is de allerzuinigste kleine tv met een verbruik van 67 kWh per jaar. De Panasonic TX-26LX60 scoorde met 112 kWh het beste bij de middelgrote toestellen. Bij de grootste modellen tv's is de Sony KLV-S32A10 de zuinigste met een energieverbruik van 151 kWh. De onzuinigste tv's gebruiken respectievelijk 125 (kleine tv's), 200 (middelgroot) en 300 (grote toestellen).

Het onderzoek naar tv's is onderdeel van de nieuwe TOP10-website. Op die site wordt de komende twee jaar het energiegebruik vergeleken van onder andere auto's, koelkasten, dvd-spelers, computers en wasmachines.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten