Welke smartphones krijgen Android L?

© CIDimport

Welke smartphones krijgen Android L?

Geplaatst: 20 oktober 2014 - 11:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:23

Redactie ID.nl

Nu Google Android L (Lollipop) heeft aangekondigd, kunnen bedrijven beginnen het nieuwe besturingssysteem geschikt te maken voor hun telefoons. Niet alle smartphones zullen echter beschikken over de nieuwste Android. Wij zetten de toestellen onder elkaar waarvan denken of weten dat de Android L krijgen.

LG

LG heeft nog niet officieel bevestigd welke telefoons de update naar Android Lollipop krijgen, maar we verwachten wel dat dat sowieso op de LG G3 gaat gebeuren. Mogelijk krijgt ook de G2 een update, gezien de hardware.

Samsung

Samsung houdt de kaken stijf op elkaar over welke toestellen Android L krijgen, maar volgens bronnen worden naast de nieuwste telefoons ook oudere modellen geupdate naar het nieuwe OS. Sowieso vallen alle toestellen van 2014 daaronder, maar ook modellen vanaf de S3. Het bedrijf heeft wel een notoire reputatie op het gebied van updaten - zo draaien oude modellen zoals de Galaxy S3 nog steeds niet op het nieuwste 4.4.4, dus is het maar de vraag of de bronnen gelijk hebben.

- Galaxy S4
- Galaxy S5
- Galaxy S5 Mini
- Galaxy Note 3
- Galaxy Note 4
- Galaxy Alpha

Nexus

Googles eigen Nexus-telefoons kirjgen uiteraard vanzelf de upgrade. Sowieso wordt Android Lollipop voor de volgende toestellen geleverd:

- Nexus 4
- Nexus 5
- Nexus 7
- Nexus 10
- Android One

Motorola

Motorola gaat ook veel telefoons voorzien van de nieuwe update, waaronder in ieder geval deze:

- Moto E
- Moto G
- Moto X
- Droid Mini
- Droid Maxx
- Droid Ultra

OnePlus One

De makers van Cyanogenmod, het besturingssysteem van de OnePlus One, zeggen hard te werken aan een update voor de befaamde en goedkope Chinese One. Aangezien Cyanogenmod vooral door ontwikkelaars wordt gebouwd, is het maar de vraag of dat lukt, maar de ontwerpers zeggen zelf binnen 3 maanden Android Lollipop te ondersteunen.

HTC

HTC zegt officieel alleen dat het maar twee telefoons update naar Android L, namelijk de One M8 en de One M7. Andere toestellen in de One-serie wordt misschien geupdate, maar dat is nog niet officieel.

Sony

Een groot aantal Sony-telefoons krijgt de update, al zijn de precieze modellen nog niet officieel bevestigd. Het zou volgens geruchten gaan om deze telefoons:

- Xperia Z3
- Xperia Z3 Compact
- Xperia Z3-tablet
- Xperia Z2
- Xperia Z2-tablet
- Xperia Z1
- Xperia Z1 Compact
- Xperia T2 Ultra

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten