Welke zoekmachine doet het meest z'n best voor u?

© CIDimport

Welke zoekmachine doet het meest z'n best voor u?

Geplaatst: 29 mei 2006 - 07:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:07

Redactie ID.nl

De meeste Nederlanders gaan rechtstreeks naar Google als ze iets vinden willen - maar is dat wel zo slim? Om dat uit te vinden is de site Zoekmachine Test van start gegaan. Daar verschijnen de resultaten van de vier grote Nederlandse zoekmachines náást elkaar. De namen van de zoekmachines staan er echter niet bij.

Welke zoekmachine doet het meest z'n best voor u?

De meeste Nederlanders gaan rechtstreeks naar Google als ze iets vinden willen - maar is dat wel zo slim? Om dat uit te vinden is de site Zoekmachine Test van start gegaan. Daar verschijnen de resultaten van de vier grote Nederlandse zoekmachines náást elkaar.

De namen van de zoekmachines staan er echter niet bij. U kijkt in welke rij van de vier de voor u meest relevante zoekresultaten staan en geeft aan dat rijtje uw voorkeursstem. Pas dan laat Zoekmachine Test zien van welke zoekmachine die resultaten afkomstig waren.

De makers van de site - die op geen enkele manier verbonden zijn aan MSN, Yahoo, Google of Ilse, de vier zoekmachines van de site, hopen door middel van de data over het gebruik van Zoekmachine Test een oordeel te kunnen vellen over de relevantie van zoekresultaten. Die zal per zoekterm verschillen, en het is dan ook interessant te kijken of bepaalde termen in de ene zoekmachine betere resultaten opleveren dan in de andere.

Om dat doel te bereiken, worden de zoekopdrachten van gebruikers opgeslagen. Daarbij wordt slechts de zoekterm, het tijdstip en de gekozen zoekmachine bewaard - geen data over de gebruiker zelf dus.

Via MarketingFacts.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten