Wereldrecord voor gamesverzamelaar

© CIDimport

Wereldrecord voor gamesverzamelaar

Geplaatst: 30 december 2013 - 14:25

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:34

Redactie ID.nl

Misschien ben je best trots op je gamescollectie, maar je hebt vast niet zo veel spelletjes als de Amerikaanse Michael Thomasson. Zijn verzameling bestaat uit maar liefst 10.607 computerspellen, en dat is een wereldrecord.

Het verhaal van Thomasson is opgenomen in de speciale 2014 games-editie van het Guinness World Records-boek. Hij heeft niet enkel de games, maar ook alle spelcomputers om ze op te spelen. Naast een PlayStation en een Xbox bezit hij tevens de meer obscure apparaten, zoals Apple's geflopte Pippin. Volgens Thomasson is er op die console geen enkele leuke game te vinden: "Ze zijn allemaal afschuwelijk. Van alles in dit huis zijn die games het minst leuk."

Kerstkado

De 43-jarige Amerikaan begon zijn collectie 31 jaar geleden, toen hij met kerst zijn eerste game kreeg: Cosmic Avenger. Een jaar later kon hij die ook daadwerkelijk spelen. De kerstman gaf hem toen pas de bijbehorende Colecovision-spelcomputer. Door de jaren heen verkocht Thomasson zijn collectie twee keer. De eerste keer kocht hij er een Sega Genesis van, en de tweede keer bekostigde hij er zijn huwelijk mee.

Thomasson schat de waarde van zijn collectie in op zo'n 800.000 dollar (580.000 euro). Met het record verslaat hij de 39-jarige Richard Lecce, die in 2010 aan de top stond met 8616 games.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten