Wereldrecord voor gamesverzamelaar 2013-12-30T16:25:51

Video - Terugblik 2013: meest opvallende gadgets

Netflix test goedkoper abonnement

Wereldrecord voor gamesverzamelaar

Wereldrecord voor gamesverzamelaar

Misschien ben je best trots op je gamescollectie, maar je hebt vast niet zo veel spelletjes als de Amerikaanse Michael Thomasson. Zijn verzameling bestaat uit maar liefst 10.607 computerspellen, en dat is een wereldrecord.

Het verhaal van Thomasson is opgenomen in de speciale 2014 games-editie van het Guinness World Records-boek. Hij heeft niet enkel de games, maar ook alle spelcomputers om ze op te spelen. Naast een PlayStation en een Xbox bezit hij tevens de meer obscure apparaten, zoals Apple's geflopte Pippin. Volgens Thomasson is er op die console geen enkele leuke game te vinden: "Ze zijn allemaal afschuwelijk. Van alles in dit huis zijn die games het minst leuk."

Kerstkado

De 43-jarige Amerikaan begon zijn collectie 31 jaar geleden, toen hij met kerst zijn eerste game kreeg: Cosmic Avenger. Een jaar later kon hij die ook daadwerkelijk spelen. De kerstman gaf hem toen pas de bijbehorende Colecovision-spelcomputer. Door de jaren heen verkocht Thomasson zijn collectie twee keer. De eerste keer kocht hij er een Sega Genesis van, en de tweede keer bekostigde hij er zijn huwelijk mee.

Thomasson schat de waarde van zijn collectie in op zo'n 800.000 dollar (580.000 euro). Met het record verslaat hij de 39-jarige Richard Lecce, die in 2010 aan de top stond met 8616 games.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord