Werk gaat gewoon door in vakantie (bedankt, e-mail!)

© CIDimport

Werk gaat gewoon door in vakantie (bedankt, e-mail!)

Geplaatst: 17 juli 2006 - 06:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:00

Redactie ID.nl

Veel (hoger opgeleide) Nederlanders werken door tijdens hun vakantie. Tweederde van hen is tijdens de vakantie gewoon bereikbaar voor het werk. En zeven op de tien checkt tijdens de vakantie zijn e-mail, aldus de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young. Uit het onderzoek blijkt dat een vakantie niet meer helemaal uit vrije tijd bestaat.

Werk gaat gewoon door in vakantie (bedankt, e-mail!)

Veel (hoger opgeleide) Nederlanders werken door tijdens hun vakantie. Tweederde van hen is tijdens de vakantie gewoon bereikbaar voor het werk. En zeven op de tien checkt tijdens de vakantie zijn e-mail, aldus de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young.

Uit het onderzoek blijkt dat een vakantie niet meer helemaal uit vrije tijd bestaat. Onder druk van de werkgever of op eigen initiatief wordt er veelvuldig doorgewerkt tijdens de vakantie. Door mobiele telefoon, e-mail, laptop en zakcomputer is vakantie niet vanzelfsprekend afstand nemen van het werk. E-mail wordt bijvoorbeeld gemiddeld twee per week gecontroleerd, en er wordt gemiddeld anderhalf keer week contact opgenomen met het werk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten