‘WhatsApp beëindigt ondersteuning iPhone 5’ 2022-05-25T09:19:35

Windows Store: Clipchamp Video Editor (2)

Microsoft test Android 12.1 voor Windows 11

‘WhatsApp beëindigt ondersteuning iPhone 5’

‘WhatsApp beëindigt ondersteuning iPhone 5’ Bron: Pixabay

Het lijkt erop dat de populaire communicatiedienst WhatsApp binnenkort de ondersteuning voor de iPhone 5 en iPhone 5C beëindigt.

Mocht je nog gebruikmaken van één van deze twee toestellen en de chatdienst gebruiken om in contact te blijven met vrienden en familie, dan moet je binnenkort dus mogelijk op zoek gaan naar een alternatief.

Dat blijkt uit gegevens in handen van de website WABetaInfo. Dit is een website die de app van WhatsApp geregeld onder de loep neemt, en nieuwe ontwikkelingen presenteert voordat het bedrijf dat zelf doet. Dat doet de redactie op basis van informatie uit bètaversies.

WhatsApp op oude iPhones

WhatsApp is waarschijnlijk voornemens de ondersteuning voor iOS 10 en iOS 11 te beëindigen. Aangezien de iPhone 5 en iPhone 5C geen iOS 12 kunnen downloaden en installeren, betekent dat direct dat de chatdienst dus stopt met werken op die toestellen.

Zoals het er nu naar uitziet heb je nog tot 24 oktober 2022 om voor een alternatieve smartphone of chatapp te zorgen. Daarna werkt WhatsApp namelijk niet meer. Houd er rekening mee dat deze informatie onbevestigd is op dit moment, maar WABetaInfo heeft een redelijke betrouwbare aard als het om toekomstige ontwikkelingen omtrent WhatsApp gaat.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord