WhatsApp begint belfunctie langzaam uit te rollen

© CIDimport

WhatsApp begint belfunctie langzaam uit te rollen

Geplaatst: 2 februari 2015 - 07:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:28

Redactie ID.nl

WhatsApp rolt heel, heel voorzichtig zijn langverwachte belfunctie uit. Onder verschillende gebruikers is die belfunctie al te zien, maar het werkt allemaal nog niet helemaal naar behoren.

De eerste tekenen van zo'n belfunctie kwamen naar voren via een Reddit-gebruiker. Die vond de functie ineens in zijn app nadat hij die opnieuw had gedownload. De functie werkt echter lang niet bij iedereen, en gebruikers die de belfunctie wel zien kunnen er in de praktijk nog niets mee.

Op de Computer Idee-redactie kregen we de belfunctie na een tijdje wel te zien. Er verschijnen dan boven de lijst met chats 3 menu-opties, waaronder de belfunctie.

WhatsApp begint belfunctie langzaam uit te rollen-15822534

© CIDimport



Als je op de belfunctie klikt krijg je een korte uitleg te zien, waar staat dat je contacten kunt bellen door ze te selecteren in je contactenlijst. Die blijft bij ons echter leeg, waardoor we de functie nog niet kunnen testen.

WhatsApp begint belfunctie langzaam uit te rollen-15822535

© CIDimport



WhatsApp begint belfunctie langzaam uit te rollen-15822536

© CIDimport

Uitnodiging

Volgens sommige Redditors werkt de functie op basis van een soort uitnodigingssyteem, waarbij je de functie alleen kunt gebruiken als je wordt gebeld door een andere gebruiker. Wij wisten de functie echter op te roepen door de nieuwste versie te downloaden en wat te rommelen in een terminal op onze smartphone.

Sowieso moet je de nieuwste versie van WhatsApp downloaden. Die staat nog niet in de Play Store, maar kan van WhatsApp.com worden gedownload.
 

Toekomstmuziek

Er gaan al langer geruchten dat WhatsApp een belfunctie wil uitrollen. Daarbij zou je met andere WhatsApp-gebruikers gratis kunnen bellen via je internetverbinding. Aangezien WhatsApp 9 miljoen gebruikers heeft in Nederland, kun je daar veel baat bij hebben. Toch laat de functie al een behoorlijke tijd op zich wachten en blijft het daarover stil bij WhatsApp. We houden dus voor je in de gaten hoe dit verloopt!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten