'WhatsApp-berichten te markeren als ongelezen'

© CIDimport

'WhatsApp-berichten te markeren als ongelezen'

Geplaatst: 6 juli 2015 - 09:35

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:17

Redactie ID.nl

WhatsApp laat je straks mogelijk berichten als 'lezen' of 'ongelezen' markeren, net zoals je met e-mails wel eens doet. Heb je niet direct tijd om te antwoorden, dan kun je er op die manier gemakkelijker later nog eens op terugkomen.

Tenminste, daarover wordt gespeculeerd nu de functie is opgedoken op http://translate.whatsapp.com/, waar vrijwilligers bepaalde WhatsApp-functies kunnen vertalen.

De dienst zoekt daar momenteel naar een vertaling voor de verder nog onaangekondigde optie 'Mark as Read.' Het zou een nieuwe knop betreffen die in het berichtenoverzicht wordt geïntegreerd. 

Blauwe vinkjes

Dat iemand je berichtje in WhatsApp heeft gelezen, wordt al langer aangeduid door de notoire blauwe vinkjes. Nadat daarover ophef ontstond, maakte de berichtendienst de functie optioneel. Zo zet je de blauwe vinkjes op WhatsApp uit. De nieuwe markeer-als-gelezen-optie zou hier echter geen invloed op hebben.

Foto's liken

Een andere toekomstige toevoeging is er mogelijk in de vorm van het 'liken' van foto's die met WhatsApp zijn verstuurd. Een betatester van WhatsApp liet zich dat eerder ontvallen.

Het zou een logische functie zijn; WhatsApp is namelijk van Facebook, de bedenker van de vind-ik-leuk-duim.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten