WhatsApp blokkeert gebruikers van 'illegale' WhatsApp Plus

© CIDimport

WhatsApp blokkeert gebruikers van 'illegale' WhatsApp Plus

Geplaatst: 21 januari 2015 - 12:21

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:33

Redactie ID.nl

WhatsApp blokkeert gebruikers van diensten als WhatsApp Plus en WhatsAppMD, alternatieven voor de populaire chat-dienst. WhatsApp wil niet dat gebruikers zulke apps gebruiken, en blokkeert iedereen die dat wel doet voor 24 uur.

Als je geblokkeerd wordt door WhatsApp, kun je 24 uur geen gebruik meer maken van de chatdienst. Die ban verdwijnt pas na die tijd, ook als je de echte WhatsApp installeert.

Meer opties

WhatsApp Plus is een dienst die niet officieel wordt ondersteund door WhatsApp zelf. Het is een app die niet in de Play Store te downloaden is, maar via downloadsites moet worden binnengehaald. Met WhatsApp Plus hebben gebruikers meer mogelijkheden in de app, zoals het toevoegen van extra achtergronden. Toen WhatsApp de beruchte blauwe vinkjes introduceerde, kregen gebruikers van WhatsApp Plus daar niet mee te maken.

Gevaarlijk

WhatsApp wil echter niet dat gebruikers zulke externe apps gebruiken - ze zouden namelijk vol beveiligingsproblemen zitten en het zou niet duidelijk zijn wat er gebeurt met de berichten die worden verstuurd via het netwerk. De beheerder van WhatsApp Plus zegt in een verklaring op zoek te zijn naar een oplossing voor de ban. Tot die tijd wordt gebruikers aangeraden externe apps als WhatsApp Plus te verwijderen en de echte WhatsApp-client te gebruiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten