WhatsApp heeft 600 miljoen actieve gebruikers

© CIDimport

WhatsApp heeft 600 miljoen actieve gebruikers

Geplaatst: 25 augustus 2014 - 04:57

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:52

Redactie ID.nl

Toen WhatsApp werd overgenomen door Facebook, klaagden gebruikers massaal dat ze zouden overstappen naar één van de WhatsApp-alternatieven. Daar blijkt weinig van terecht gekomen, want de chat-dienst heeft inmiddels 600 miljoen maandelijkse gebruikers, ruim 100 miljoen méér dan wanneer het bedrijf werd gekocht.

Dat meldt de oprichter ceo van WhatsApp Jan Koum op Twitter.

Now serving 600,000,000 monthly active users. Yes, active and registered are very different types of numbers...

-



Het gaat daarbij over actieve gebruikers, zegt Koum, en niet alleen het aantal mensen dat de app ooit heeft geïnstalleerd en geprobeerd.

Groeiend

Toen WhatsApp werd overgenomen door Facebook, in februari, had de dienst zo'n 450 miljoen actieve gebruikers. In april waren dat er 500 miljoen, en nu, 3 maanden later, mag WhatsApp zich het communicatiemedium noemen van 600 miljoen gebruikers.

Waarom?

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat Facebook nou precies met WhatsApp wil doen. Toen het sociale netwerk WhatsApp kocht, verklaarde Mark Zuckerberg geen veranderingen in de dienst aan te brengen, en dat WhatsApp los van Facebook zou opereren. Ook zou Facebook de foto's en chatgeschiedenis van WhatsApp-gebruikers niet gaan bekijken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten