WhatsApp heeft half miljard gebruikers

© CIDimport

WhatsApp heeft half miljard gebruikers

Geplaatst: 23 april 2014 - 04:58

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:43

Redactie ID.nl

WhatsApp heeft 2 maanden na de overname door Facebook de mijlpaal van een half miljard gebruikers heeft. De oprichter van de berichtendienst, Jan Koum, zegt dat 500 miljoenen personen WhatsApp actief gebruiken.

Die gebruikers delen iedere dag 700 miljoen foto's en 100 miljoen video's, volgens Koum. Hij vertelt in blogpost dat WhatsApp iedere maand tot twee maanden ruim 30 miljoen nieuwe gebruikers erbij krijgt. Eind februari maakte Koum nog bekend dat WhatsApp 465 miljoen gebruikers had.



Weinig weglopers

Sinds de overname van WhatsApp door Facebook zeggen veel gebruikers de dienst weer te verlaten voor een van de vele alternatieven, maar dat lijken loze dreigementen. Zeker in Europa is WhatsApp nog populair, maar de dienst groeit volgens Koum het snelst in Mexico, Brazilië en Rusland. India heeft de meeste gebruikers van de chat-service; er zijn daar 48 miljoen WhatsApp-gebruikers.



Geen flauwekulletjes

Koum laat ook weten wat hij  in de toekomst van plan is met de dienst. Zo moet WhatsApp simpel blijven in gebruik, en geen funtionaliteiten inbouwen die nieuwe gebruikers kunnen afschrikken. Wel wordt er gewerkt aan een belfunctie, waarmee WhatsApp-gebruikers gratis met elkaar kunnen bellen via de app.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten