'WhatsApp komt met pc-versie'

© CIDimport

'WhatsApp komt met pc-versie'

Geplaatst: 2 mei 2016 - 07:02

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:02

Redactie ID.nl

WhatsApp werkt aan een officiële desktop-client voor Windows en Mac OS. Dat blijkt uit vertalingen van de app waarin wordt gesproken over een specifiek programma dat 'te downloaden' is voor desktops.

Dat ontdekte WABetaInfo, die bèta-versies van WhatsApp analyseert op nieuwe functies.

WhatsApp op je pc

Op dit moment heeft WhatsApp nog geen officieel desktop-programma. WhatsApp is alleen via de browser te gebruiken, door je telefoon te koppelen aan het programma. Lees hier hoe WhatsApp op je pc werkt.

WABetaInfo keek naar vertalingen van WhatsApp om van die nieuwe functies te vinden. WhatsApp post regelmatig nieuwe features op de site die vrijwilligers dan kunnen vertalen naar lokale talen. Daardoor krijg je een idee van welke functies allemaal nieuw zijn.
 

NEWS: WhatsApp is building apps for Windows and Mac.

-

 

Besturingssysteem

Uit de vertalingen lijkt het erop dat je het programma kunt downloaden voor Windows en OS X. De vertalingen zeggen niks over verschillende versies van de besturingssystemen.

 

 

Telefoon koppelen

Waarschijnlijk moet je, net als in de browserversie, je telefoon koppelen aan het programma. Op die manier houdt je telefoon verbinding met de client, zodat berichten nog steeds via je telefoon worden verstuurd. WhatsApp gebruikt die methode omdat berichten niet op een centrale server worden opgeslagen, maar alleen op lokale apparaten. Dat maakt de app weliswaar veiliger, maar ook moeilijker om te gebruiken op bijvoorbeeld de desktop.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten