WhatsApp krijgt binnenkort emojireacties 2022-04-26T08:22:58

Cameo in PowerPoint

Windows 11: Klembord

WhatsApp krijgt binnenkort emojireacties

WhatsApp krijgt binnenkort emojireacties Bron: WhatsApp

De populaire berichtendienst WhatsApp laat weten dat het bedrijf emojireacties uitrolt naar zijn app. Maar wat zijn dat eigenlijk voor reacties?

Wanneer je op WhatsApp een berichtje stuurt naar iemand, dan kan het zijn dat je geen tekstueel bericht terugkrijgt. In plaats daarvan krijg je een enkele emoji, in de vorm van een hartje, duimpje omhoog of een smiley.

Een emojireactie lijkt daarop. Maar in plaats van een los berichtje versturen, geef je een reeds verstuurd bericht van een contactpersoon een emoji mee. Zo kun je toch op een bericht reageren, maar dan net op een andere manier.

Emojireacties op WhatsApp

De emojireacties komen naar alle gebruikers toe, ongeacht het besturingssysteem dat je gebruikt. Het maakt dus niet uit of je Android of iOS op je smartphone hebt staan. Wanneer dat precies gebeurt, is nog niet helemaal duidelijk. Maar de release vindt “binnenkort” plaats.

Aanvankelijk betreft het een beperkte release. Je hebt straks de keuze uit zes emoji waarmee je kunt reageren. Denk dan aan het duimpje omhoog, het hartje, een smiley die huilt van het lachen, een verbaasde smiley, een huilende smiley en een biddende emoji.

De biddende emoji laat twee handen tegen elkaar aan gedrukt zien en wordt veelal gebruikt om aan te geven dat je het ergens ontzettend mee eens bent.

In de toekomst zullen de emoji meer huidskleuren gaan ondersteunen. Verder is het zo dat je straks in staat bent grotere bestanden te versturen (tot 2 GB, in plaats van 100 MB) en dat tot 32 mensen kunnen deelnemen aan een groepsgesprek (in plaats van maximaal acht).


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord