WhatsApp maakt al je berichten volledig privé 2014-11-18T17:37:40

‘Hema en Zopo belanden in telefonieoorlog over nieuwe smartphone’

Popcorn Time laat je films ook offline bekijken

WhatsApp maakt al je berichten volledig privé

In één klap totale privacy door versleuteling

WhatsApp maakt al je berichten volledig privé

WhatsApp krijgt een veel betere beveiliging. De populaire chat-app krijgt namelijk eind-tot-eind-versleuteling van alle berichten. Dat betekent dat geen enkel bericht kan worden gelezen door wie dan ook behalve de ontvanger. Zelfs WhatsApp zelf kan niet lezen wat je schrijft.

WhatsApp is voor de encryptie de samenwerking aangegaan met een bedrijf genaamd Open Whisper Systems. Inmiddels wordt de nieuwe beveiliging al langzaam uitgerold en hebben sommige gebruikers het zelfs al gekregen. Je merkt daar verder niets van.

Uitrol

De functie komt in begin alleen beschikbaar voor Android, maar iOS- en Windows Phone-apparaten moeten snel volgen. Ook werkt de versleuteling voorlopig alleen nog in persoonlijke gesprekken en op tekst. In groepsgesprekken, en voor het versturen van afbeeldingen, zit nog geen versleuteling.

Geen advertenties

De encrcyptie betekent dat WhatsApp en Facebook allebei niet kunnen snuffelen in wat je via de app verstuurt. Facebook kocht WhatsApp in februari, wat leidde tot veel wantrouwen. Zou Facebook namelijk je gesprekken met vrienden gaan lezen in ruil voor advertenties?

Daad bij woord

Facebook heeft altijd gezworen dat nooit te gaan doen, maar nu voegt het woord bij daad en lijkt het erop dat het bedrijf echt met geen mogelijkheid bij je berichten kan. WhatsApp wordt daarmee in één klap de veiligste chat-dienst die je kunt gebruiken. Eerder pochten apps als Telegram ook al met hun beveiliging, maar een grote exodus van WhatsApp naar het onbekende Telegram bleef uit.

Toch is er nog scepcis over het plan, want het is bijvoorbeed niet zeker wat er gebeurt met meta-data (wie je WhatsAppt en wanneer).

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord