WhatsApp maakt al je berichten volledig privé

© CIDimport

WhatsApp maakt al je berichten volledig privé

Geplaatst: 18 november 2014 - 15:36

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:06

Redactie ID.nl

WhatsApp krijgt een veel betere beveiliging. De populaire chat-app krijgt namelijk eind-tot-eind-versleuteling van alle berichten. Dat betekent dat geen enkel bericht kan worden gelezen door wie dan ook behalve de ontvanger. Zelfs WhatsApp zelf kan niet lezen wat je schrijft.

WhatsApp is voor de encryptie de samenwerking aangegaan met een bedrijf genaamd Open Whisper Systems. Inmiddels wordt de nieuwe beveiliging al langzaam uitgerold en hebben sommige gebruikers het zelfs al gekregen. Je merkt daar verder niets van.

Uitrol

De functie komt in begin alleen beschikbaar voor Android, maar iOS- en Windows Phone-apparaten moeten snel volgen. Ook werkt de versleuteling voorlopig alleen nog in persoonlijke gesprekken en op tekst. In groepsgesprekken, en voor het versturen van afbeeldingen, zit nog geen versleuteling.

Geen advertenties

De encrcyptie betekent dat WhatsApp en Facebook allebei niet kunnen snuffelen in wat je via de app verstuurt. Facebook kocht WhatsApp in februari, wat leidde tot veel wantrouwen. Zou Facebook namelijk je gesprekken met vrienden gaan lezen in ruil voor advertenties?

Daad bij woord

Facebook heeft altijd gezworen dat nooit te gaan doen, maar nu voegt het woord bij daad en lijkt het erop dat het bedrijf echt met geen mogelijkheid bij je berichten kan. WhatsApp wordt daarmee in één klap de veiligste chat-dienst die je kunt gebruiken. Eerder pochten apps als Telegram ook al met hun beveiliging, maar een grote exodus van WhatsApp naar het onbekende Telegram bleef uit.

Toch is er nog scepcis over het plan, want het is bijvoorbeed niet zeker wat er gebeurt met meta-data (wie je WhatsAppt en wanneer).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten