WhatsApp maakt back-up via Google Drive mogelijk

© CIDimport

WhatsApp maakt back-up via Google Drive mogelijk

Geplaatst: 20 april 2015 - 05:27

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:45

Redactie ID.nl

WhatsApp voegt eindelijk de mogelijkheid toe om een fatsoenlijke back-up te maken van je chats en foto's. Je kunt in de nieuwste versie van WhatsApp al je gesprekken en afbeeldingen in Google Drive zetten.

Het was tot nu toe alleen op een heel omslachtige manier mogelijk om een back-up te maken van WhatsApp. Je moest daarbij voor ieder apart gesprek een .txt-bestand naar jezelf mailen. WhatsApp maakt het nu mogelijk om al je chats in één keer op te slaan.

Niet op de server

Omdat berichten in WhatsApp niet centraal op een server worden opgeslagen, kunnen chats niet zomaar worden bewaard. Gesprekken zijn daarom alleen op jouw telefoon te lezen - als je die kwijt raakt, of als die kapot gaat, ben je ze kwijt.

Nieuwe versie

Voorlopig bestaat de back-up-mogelijkheid alleen voor Android, maar het bedrijf wil dat binnenkort ook op iOS mogelijk maken. De nieuwe mogelijkheid zit in WhatsApp-versie 2.12.45. Die staat op dit moment nog niet in de Play Store, en zelfs niet op WhatsApp.com. Je kunt de .apk wel van APKmirror.com downloaden.

Google

Als je een nieuwe telefoon neemt en je installeert WhatsApp, dan controleert de app automatisch in je Google Drive of er al een bestaande back-up bestaat. Op die manier raak je je chats niet meer kwijt. Dat is ook de reden dat het voorlopig alleen mogelijk is om de back-up op Google Drive te zetten - die is immers standaard gekoppeld aan je Android-telefoon.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten