WhatsApp maakt back-up via Google Drive mogelijk 2017-11-13T14:03:55

Verminder dataverbruik in Google Maps

Geen computerspelletjes voor vastzittende Pirate Bay-oprichter

WhatsApp maakt back-up via Google Drive mogelijk

WhatsApp maakt back-up via Google Drive mogelijk

WhatsApp voegt eindelijk de mogelijkheid toe om een fatsoenlijke back-up te maken van je chats en foto's. Je kunt in de nieuwste versie van WhatsApp al je gesprekken en afbeeldingen in Google Drive zetten.

Het was tot nu toe alleen op een heel omslachtige manier mogelijk om een back-up te maken van WhatsApp. Je moest daarbij voor ieder apart gesprek een .txt-bestand naar jezelf mailen. WhatsApp maakt het nu mogelijk om al je chats in één keer op te slaan.

Niet op de server

Omdat berichten in WhatsApp niet centraal op een server worden opgeslagen, kunnen chats niet zomaar worden bewaard. Gesprekken zijn daarom alleen op jouw telefoon te lezen - als je die kwijt raakt, of als die kapot gaat, ben je ze kwijt.

Nieuwe versie

Voorlopig bestaat de back-up-mogelijkheid alleen voor Android, maar het bedrijf wil dat binnenkort ook op iOS mogelijk maken. De nieuwe mogelijkheid zit in WhatsApp-versie 2.12.45. Die staat op dit moment nog niet in de Play Store, en zelfs niet op WhatsApp.com. Je kunt de .apk wel van APKmirror.com downloaden.

Google

Als je een nieuwe telefoon neemt en je installeert WhatsApp, dan controleert de app automatisch in je Google Drive of er al een bestaande back-up bestaat. Op die manier raak je je chats niet meer kwijt. Dat is ook de reden dat het voorlopig alleen mogelijk is om de back-up op Google Drive te zetten - die is immers standaard gekoppeld aan je Android-telefoon.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord