WhatsApp maakt openbare groepschats mogelijk

© CIDimport

WhatsApp maakt openbare groepschats mogelijk

Geplaatst: 2 juni 2016 - 06:37

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:48

Redactie ID.nl

WhatsApp komt binnenkort met openbare groepschats waar gebruikers met de juiste link zich kunnen aanmelden. Iedereen die bij zo'n groep wil, kan daar dan bij.

Dat ontdekte Android Police, dat al een tijdje met de feature aan de gang kon. In de nieuwe bèta lijken de groepschats wel te verschijnen, maar zijn ze nog niet te gebruiken.

Link

Door de feature kunnen groepsbeheerders een chat openbaar maken. Die krijgt dan een unieke url, die gedeeld kan worden met anderen. Als iemand anders op de link klikt, kan hij ervoor kiezen om in een groep te komen.

Geen telefoonnummer

Opvallend daarbij is dat degene die in de groep wil komen zijn telefoonnummer niet bekend hoeft te maken aan de beheerder. WhatsApp-accounts zijn gekoppeld aan telefoonummers, maar daar wil het bedrijf steeds meer vanaf. Onlangs gingen er ook al geruchten rond dat je een WhatsApp-account zou kunnen koppelen aan een gebruikersnaam, maar ook die functie moet nog worden geïntroduceerd.

Buurtwhatsapp

WhatsApp wil met de openbare groepschats praktischer worden voor bijvoorbeeld buurtgroepen die een WhatsApp-groep starten om een wijk in de gaten te houden. Dat is sinds vorig jaar erg populair - én succesvol.

Een dergelijke feature bestaat ook al voor de concurrerende app Telegram. Daar worden openbare groepschats vaak gebruikt om nieuws te verspreiden.

Het is nog niet bekend wanneer de feature echt werkt in WhatsApp. In ieder geval wordt het nu getest in bepaalde bèta-versies van de app, dus is de kans groot dat de functie over een tijdje definitief werkt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten