WhatsApp maakt openbare groepschats mogelijk 2016-06-02T10:38:57

Review: Asus RP-AC56

Hoe werkt Albert Heijns virtual reality-bril?

WhatsApp maakt openbare groepschats mogelijk

Gesprekken te delen met url

WhatsApp maakt openbare groepschats mogelijk

WhatsApp komt binnenkort met openbare groepschats waar gebruikers met de juiste link zich kunnen aanmelden. Iedereen die bij zo'n groep wil, kan daar dan bij.

Dat ontdekte Android Police, dat al een tijdje met de feature aan de gang kon. In de nieuwe bèta lijken de groepschats wel te verschijnen, maar zijn ze nog niet te gebruiken.

Link

Door de feature kunnen groepsbeheerders een chat openbaar maken. Die krijgt dan een unieke url, die gedeeld kan worden met anderen. Als iemand anders op de link klikt, kan hij ervoor kiezen om in een groep te komen.

Geen telefoonnummer

Opvallend daarbij is dat degene die in de groep wil komen zijn telefoonnummer niet bekend hoeft te maken aan de beheerder. WhatsApp-accounts zijn gekoppeld aan telefoonummers, maar daar wil het bedrijf steeds meer vanaf. Onlangs gingen er ook al geruchten rond dat je een WhatsApp-account zou kunnen koppelen aan een gebruikersnaam, maar ook die functie moet nog worden geïntroduceerd.

Buurtwhatsapp

WhatsApp wil met de openbare groepschats praktischer worden voor bijvoorbeeld buurtgroepen die een WhatsApp-groep starten om een wijk in de gaten te houden. Dat is sinds vorig jaar erg populair - én succesvol.

Een dergelijke feature bestaat ook al voor de concurrerende app Telegram. Daar worden openbare groepschats vaak gebruikt om nieuws te verspreiden.

Het is nog niet bekend wanneer de feature echt werkt in WhatsApp. In ieder geval wordt het nu getest in bepaalde bèta-versies van de app, dus is de kans groot dat de functie over een tijdje definitief werkt.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord