WhatsApp toch niet gratis? App verwijdert 'Levenslang abonnement' in bèta-versie 2016-03-10T09:39:28

Google Foto's krijgt ondersteuning voor iOS 9's Live Photos

Een epub maken van een Google Doc

WhatsApp toch niet gratis? App verwijdert 'Levenslang abonnement' in bèta-versie

WhatsApp toch niet gratis? App verwijdert 'Levenslang abonnement' in bèta-versie

WhatsApp heeft zijn 'Levenslang abonnement'-melding uit de nieuwe versies van de app verwijderd. Het is niet duidelijk of het bedrijf daarmee zijn gratis koers doorzet, of dat het daar juist op terugkomt. De Windows Phone-versie lijkt echter op dat laatste te wijzen... [Update 10 maart: antwoord WhatsApp toegevoegd].

Dat ontdekten we na het updaten van de app op verschillende toestellen. Zowel op Android als op Windows Phone is de melding 'Abonnement verloopt nooit' weggehaald. Op Windows Phone is die melding zelfs veranderd naar een nieuw linkje waarmee je opnieuw kunt betalen voor WhatsApp.

Gratis

WhatsApp maakte in januari bekend dat de dienst voorlopig helemaal gratis zou worden, omdat het bedrijf geld wil verdienen aan het bedrijfsleven. Dat moet gebeuren door WhatsApp in te zetten voor klantenservices of nieuwsbrieven. Voor die tijd moesten gebruikers soms jaarlijks betalen, of juist helemaal niet.

Betaalinformatie

Nadat WhatsApp bekend maakte helemaal gratis te worden, werd dat in alle apps doorgevoerd. Er kwam dan bij 'Instellingen' -> 'Account' -> 'Betaalinformatie' te staan dat het abonnement nooit verloopt.

Verandering in bèta

In een nieuwe bèta-update van de app verandert dat echter. Op Android verdwijnt die melding helemaal, en is alleen nog het telefoonnummer te zien.
 


Opvallender is de melding bij Windows Phone. Daar verandert de 'Verloopdatum' van 'Levenslang' naar 'Onbekend'. Ook zijn er in de nieuwe versie twee nieuwe opties toegevoegd: 'Verlenging kopen' en 'Aankooplink e-mailen'.

 

 

 

Onduidelijk

Het is niet bekend wat de nieuwe update precies betekent. Mogelijk komt WhatsApp binnenkort terug op zijn beslissing om de app gratis te maken, al lijkt dat niet erg logisch. Dat gaat namelijk in tegen het verdienmodel van de app, waar je hier meer over kunt lezen.

WhatsApp heeft nog niet gereageerd op onze vragen.

UPDATE 10 maart:

We hebben inmiddels antwoord gekregen van WhatsApp. En dat antwoord luidt:

“WhatsApp rekent niet langer contributies.”

Mooi! Alleen verklaart dat nog niet waarom in de Windows Phone-versie van de app de aankooplink juist weer verschenen is, terwijl die link de afgelopen maanden weg was. We houden het maar op een schoonheidsfoutje...


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord