WhatsApp versleutelt voortaan alle chat-berichten

© CIDimport

WhatsApp versleutelt voortaan alle chat-berichten

Geplaatst: 5 april 2016 - 14:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:13

Redactie ID.nl

WhatsApp versleutelt voortaan standaard alle chats op alle platformen. Zowel gesprekken op iOS als op Android en zelfs kleine platformen als Windows Phone worden in een nieuwe update voorzien van sterke encryptie. Daarmee is WhatsApp direct een van de veiligste chat-apps die je kunt gebruiken.

De nieuwe versleuteling zit in een nieuwe update voor alle apps. WhatsApp maakt voor de enryptie gebruik van een protocol dat het al eerder gebruikte op alleen iOS.

Update

Als je na de nieuwe update een chat met iemand begint, kijkt WhatsApp of je contact ook de meest recente versie heeft. Als dat zo is, wordt alle tekst en iedere foto die je verstuurt versleuteld zodat niemand mee kan lezen.

Als je contactpersoon een verouderde versie van WhatsApp gebruikt, geeft de app dat ook weer. In de nieuwe update zit ook een nieuw menu waarin je kunt zien of een gesprek versleuteld is.

Alleen gesprekspartners

Door de encryptie kan alleen de ontvanger van een bericht lezen wat je schrijft. Berichten die onderweg worden onderschept (bijvoorbeeld als je op een openbare hotspot zit) kunnen niet worden gelezen door iemand die niet de juiste sleutel heeft. Ook slaat WhatsApp geen berichten op op zijn servers.

Versleuteling steeds belangrijker

WhatsApp werkt al langer aan versleuteling voor zijn chat-apps. Het bedrijf gebruikt daarvoor het protocol van Signal, een andere extra veilige chat-app. Die encryptie werd aanvankelijk alleen toegevoegd voor iOS-gebruikers, maar werkte nog niet in groepsgesprekken of met Android.

De roep om sterke encryptie is de laatste maanden steeds groter geworden, zeker nu de FBI Apple toegang tot een iPhone heeft gevraagd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten