WhatsApp voortaan helemaal gratis 2017-11-13T13:59:40

'SM-R150 fitnesshorloge van Samsung heeft uitneembare wijzerplaat'

Microsofts alternatieve keyboard-app Word Flow komt naar iOS

WhatsApp voortaan helemaal gratis

Ondanks ondoorzichtig verdienmodel

WhatsApp voortaan helemaal gratis

WhatsApp stopt met betaalde abonnementen en wordt voor iedereen gratis. Grote kans dat je al nooit geld hebt betaald voor WhatsApp trouwens, want de chatdienst had altijd een verwarrend betaalbeleid.

Nu wordt WhatsApp voor iedereen gratis te gebruiken, meldt WhatsApp-oprichter Jan Koum vandaag tijdens een conferentie in Duitsland. "Communicatie moet voor iedereen toegankelijk blijven, en niet afgesloten worden vanwege een defecte creditcard", sprak de oprichter.

De betaalde abonnementen komen binnen een paar weken te vervallen voor de personen die daar gebruik van maakten. Hoeveel dat er zijn, is niet bekend.

Ondoorzichtig verdienmodel

Het verdienmodel van WhatsApp was altijd erg ondoorzichtig. Veel gebruikers downloadden de app gratis uit de Play of App Store, terwijl andere gebruikers eenmalig € 0,89 betaalden. En dan waren er ook nog gebruikers die dat bedrag jaarlijks betaalden als abonnement...

Overname door Facebook

Die rare abonnementen waren jarenlang het enige verdienmodel van WhatsApp, tot het bedrijf in 2014 door Facebook werd overgenomen voor het pittige bedrag van 14 miljard euro. Sindsdien werkt WhatsApp onafhankelijk van Facebook, maar heeft de applicatie nog steeds geen bruikbaar verdienmodel.

Bedrijven

Uiteindelijk wil WhatsApp geld gaan verdienen aan bedrijven, door een systeem te bouwen waarmee die met klanten kunnen communiceren. Dat is slim, want WhatsApp wordt inmiddels door ruim 900 miljoen mensen actief gebruikt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord