Wie op Google naar 'idioot' zoekt, vindt massaal Trump

© CIDimport

Wie op Google naar 'idioot' zoekt, vindt massaal Trump

Geplaatst: 20 juli 2018 - 06:25

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:35

Redactie ID.nl

Wie momenteel het woord 'idiot' zoekt op Google Afbeeldingen, krijgt sinds kort voornamelijk plaatjes van de Amerikaanse president Donald Trump voorgeschoteld. Dit vanwege Trump-tegenstanders die massaal de algoritmes van Google beïnvloeden.

Daarover schrijft o.a. Fortune, maar je kunt het ook gewoon zelf proberen. Hoe dit zover is gekomen? Daarvoor wordt naar het sociale nieuwsplatform Reddit gewezen.

Daarop worden in grote getale nieuwsberichten en foto's van Donald Trump geplaatst en gedeeld in combinatie met het woord 'idoot'. Zoals onlangs berichtgeving rond het nummer American Idiot van de punkband Green Day, dat de top 50-lijsten van de Britse radio bereikte toen Trump in het Verenigd Koninkrijk op bezoek was. 

Verbanden

De kunstmatige intelligentie van Google is altijd op zoek naar verbanden tussen afbeeldingen en woorden, om op die manier de juiste plaatjes te kunnen bieden. Op die manier is het systeem dus ook te foppen, als er maar genoeg massa achter zit. Het bedrijf is verder niet van plan in te grijpen. De verwachting is dat de zoekresultaten naar verloop van tijd vanzelf weer normaliseren. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten