Wifi-routers bevatten ernstige lekken 2013-11-04T15:39:46

SSD (slim) opschonen

Google One Today app geeft aan goede doelen

Wifi-routers bevatten ernstige lekken

Wifi-routers bevatten ernstige lekken

Dertien populaire wifi-routers bevatten lekken waardoor cybercriminelen lokaal toegang kunnen krijgen tot de router. Bij 11 van de 13 is dit zelfs via internet mogelijk. Routers van Linksys, Belkin, Netgear, TP-Link, D-link en Verizon en vijf anderen zouden last hebben van de lekken waarvoor nog geen nieuwe firmware is uitgebracht om het op te lossen.

De lekken kwamen naar boven in een onderzoek door Independent Security Evaluators (ISE). Bij vier van de elf routers kan de router lokaal worden overgenomen zonder dat daarvoor een actieve managementsessie voor is vereist, via internet was dat bij twee routers het geval. Uit het onderzoek bleek ook dat de helft van routers die NAS-functionaliteit boden op afstand waren aan te vallen. De lekke zouden door een aanvaller met gemiddelde vaardigheden te zijn misbruiken. Van de 13 routers zijn 8 merken bekendgemaakt de andere 5 zijn TBA ('To Be Announced' dus nog aan te kondigen).

ISE verdeelt de aanvallen in drie categorie├źn:

1. Aanvallen direct op de router

2. Aanvallen waarbij menselijke interactie is vereist (bijvoorbeeld klikken op een malafide link)

3. Aanvallen waarbij de aanvaller toegang heeft tot de inloggegevens (bijvoorbeeld door standaard inloggegevens van die router of wanneer iemand tijdens een aanval is ingelogd op de router)

Samenvattingstabel

Wifi-routers-lekken

[Via: Security.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord