Google Street View Trekker

Nederland doelwit cyberattack om Pirate Bay

Wifi trager door eigen succes

Wifi trager door eigen succes

Uit onderzoek aan de Universiteit van Twente blijkt dat Wifi tegen de grens aanloopt. De universiteit pleit voor een nieuwe standaard om het steeds trager wordende wifi te vervangen.

Vooral wanneer er veel verschillende draadloze netwerken zijn waar veel apparaten mee proberen te verbinden (zoals in Nederland het geval is) is wifi zeer inefficiƫnt. Doordat er in dergelijke gevallen veel foutcorrectie moet worden toegepast, blijft er van de theoretische snelheid vaak maar weinig over. In extreme gevallen is er voor het daadwerkelijke verkeer soms maar 20% beschikbaar. De gecommuniceerde snelheden op verpakkingen van wifi-apparaten worden dan ook haast nooit gehaald.


Nieuwe standaard gewenst

De onderzoekers van de Universiteit van Twente en het Agentschap Telecom willen dat fabrikanten een nieuwe standaard ontwikkelen die meer ruimte biedt voor veel verschillende netwerken en apparaten. Ook het internet loopt tegen een grens aan. In dit geval heeft dat niet met snelheid te maken maar met het aantal ip-adressen. Er zijn te weinig ip-adressen voor de vele apparaten die met internet verbinden waardoor woensdag het startsein is gegeven voor de overgang van IPv4 naar IPv6.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus