Wifi trager door eigen succes

© CIDimport

Wifi trager door eigen succes

Geplaatst: 8 juni 2012 - 05:56

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:35

Redactie ID.nl

Uit onderzoek aan de Universiteit van Twente blijkt dat Wifi tegen de grens aanloopt. De universiteit pleit voor een nieuwe standaard om het steeds trager wordende wifi te vervangen.

Vooral wanneer er veel verschillende draadloze netwerken zijn waar veel apparaten mee proberen te verbinden (zoals in Nederland het geval is) is wifi zeer inefficiënt. Doordat er in dergelijke gevallen veel foutcorrectie moet worden toegepast, blijft er van de theoretische snelheid vaak maar weinig over. In extreme gevallen is er voor het daadwerkelijke verkeer soms maar 20% beschikbaar. De gecommuniceerde snelheden op verpakkingen van wifi-apparaten worden dan ook haast nooit gehaald.


Nieuwe standaard gewenst

De onderzoekers van de Universiteit van Twente en het Agentschap Telecom willen dat fabrikanten een nieuwe standaard ontwikkelen die meer ruimte biedt voor veel verschillende netwerken en apparaten. Ook het internet loopt tegen een grens aan. In dit geval heeft dat niet met snelheid te maken maar met het aantal ip-adressen. Er zijn te weinig ip-adressen voor de vele apparaten die met internet verbinden waardoor woensdag het startsein is gegeven voor de overgang van IPv4 naar IPv6.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten