Wiki Loves Monuments 2011 grootste fotowedstrijd ter wereld 2013-11-04T15:55:21

iPad-killer verwacht van Google en Samsung

Groene Hart ziekenhuis lekt gegevens 500.000 patiënten

Wiki Loves Monuments 2011 grootste fotowedstrijd ter wereld

Wiki Loves Monuments 2011 grootste fotowedstrijd ter wereld

De fotowedstrijd Wiki Loves Monuments heeft in de editie 2011 ruim 168.000 foto’s opgeleverd. Daarmee is het door Guiness World Records erkend als de grootste fotowedstrijd ter wereld.

De fotowedstrijd Wiki Loves Monuments heeft in de editie 2011 ruim 168.000 foto’s opgeleverd. Daarmee is het door Guiness World Records erkend als de grootste fotowedstrijd ter wereld. De editie van dit jaar zal het record opnieuw verbreken.

Wiki Loves Monuments is een Nederlands initiatief met als doel om zoveel mogelijk foto’s van monumenten vrij beschikbaar te krijgen op Wikipedia. In 2011 had de wedstrijd zo’n 5.400 deelnemers en werden ruim 168.000 foto’s opgestuurd. Daarmee is de wedstrijd uitgeroepen tot de grootste fotowedstrijd ter wereld.

In september dit jaar werd de wedstrijd voor de derde keer gehouden. De definitieve uitslag hiervan is nog niet bekend, maar het is wel duidelijk dat het record van 2011 wordt verbroken. Inmiddels hebben zo’n 15.000 deelnemers al meer dan 350.000 foto’s ingestuurd. Dit jaar konden deelnemers voor het eerst gebruik maken van de Wiki Loves Monuments App om foto’s in te sturen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord