© CIDimport

Wiki Loves Monuments 2011

Geplaatst: 5 september 2011 - 09:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:35

Redactie ID.nl

Deze maand organiseert Wikimedia Nederland samen met Wikipedia het project Wiki Loves Monuments. Tot eind september kan iedereen zelfgemaakte foto’s onder vrije licentie uploaden en daarmee prijzen winnen.

Wikimedia Nederland wil met

Wiki Loves Monuments

zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van rijksmonumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

Open Monumentenweekend

Deelnemers worden ook aangespoord om foto’s van de binnenkant van monumenten te maken. Op 10 en 11 september is het Open Monumentenweekend waardoor monumenten ook van binnen te bekijken zijn.

Wedstrijd

Iedereen kan foto’s van monumenten onder vrije licentie uploaden om zo mee te dingen naar leuke prijzen. Er zijn verschillende categorieën en de foto’s worden door een jury beoordeeld op basis van technische kwaliteit, originaliteit van de setting en de bruikbaarheid op Wikipedia. De foto’s hoeven niet in september gemaakt te zijn, eerder geschoten foto’s mogen ook ingezonden worden. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie.  Onder de prijzen zijn o.a. een Asus Eee Pad Transformer of Spiegelreflexcamera te winnen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten