Wiki Loves Monuments fotowedstrijd 2013-11-04T15:58:05

Samsung ATIV S smartphone op IFA 2012 gepresenteerd

Google Maps Android app biedt gesproken fietsnavigatie

Wiki Loves Monuments fotowedstrijd

Wiki Loves Monuments fotowedstrijd

Wiki Loves Monuments (WLM) is een internationale fotowedstrijd dat 33 landen over de hele wereld plaatsvindt. In Nederland werd de eerste WLM in 2010 gehouden. Vanaf 1 september gaat Wiki Loves Monuments 2012 van start.

Het doel van Wiki Loves Monuments is om foto’s te verzamelen van alle monumenten over ter wereld. De winnende foto’s worden (licentievrij) toegevoegd aan Wiki Commons en mogen door iedereen gebruikt worden (mits de fotograaf genoemd wordt). Inzenders maken kans op verschillenden prijzen. De winnaar maakt kans op een reis naar Hong Kong.

Wiki Loves Monuments 2012 landen

Ga je op vakantie dan kun je in deze landen ook nog foto's van monumenten maken

Wiki Loves Monuments fotowedstrijd start 1 september

De feitelijke wedstrijd vindt plaats van 

1 tot 30 september

. De Nederlandse monumenten kun je vanaf hier vinden. Via deze kaart zijn alle Nederlandse, en veel monumenten van andere landen, te vinden. Zaterdag 8 en zondag 9 september vinden ook de open monumentendagen http://www.openmonumentendag.nl/ plaats waarbij je toegang krijgt tot monumenten die anders niet voor het publiek toegankelijk zijn. Ook worden er gratis rondleidingen gegeven.

Meedoen met Wiki Loves Monuments fotowedstrijd

Om mee te kunnen doen met de wedstrijd heb je een (gratis) account op Wikimedia Commons nodig. Een account aanmaken kan hier. Vul je e-mailadres in om kans te maken op de prijzen.

Stap 1

: Log in op Wikimedia Commons via deze pagina.

Stap 2

: Ga naar het speciale Wiki loves Monuments-uploadformulier.

Stap 2a:

 Dit jaar is het ook mogelijk om in de rijksmonumentenlijsten op Wikipedia op de “Upload foto”-link te klikken, sommige gegevens worden dan automatisch ingevuld.

Stap 3

: Vul de velden in: oorspronkelijke bestandsnaam, gewenste bestandsnaam en rijksmonumentnummer.

Stap 4

: Klik op upload.

Wiki Loves Monuments app

Er is ook een Wiki Loves Monuments app beschikbaar voor Android maar is nu nog in beta-fase. Op 1 september komt de officiële app uit. De app helpt met het vinden van monumenten in je eigen land/stad en je kunt foto’s ook direct uploaden. Voor de iPhone is er nog geen officiële app maar er zijn alternatieven zoals deze.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord