Wikileaks maakt bedrijven bewust van beveiliging 2013-11-04T16:41:04

iPhone online populairste telefoon

Nieuw nummer Michael Jackson op Apple’s Ping

Wikileaks maakt bedrijven bewust van beveiliging

Wikileaks maakt bedrijven bewust van beveiliging

McAfee constateerde de afgelopen tijd een verdrievoudiging in aanvragen van bedrijven voor risicobeoordelingen.

McAfee constateerde de afgelopen tijd een verdrievoudiging in aanvragen van bedrijven voor risicobeoordelingen. Directe aanleiding daarvoor lijkt het recente nieuws rond Wikileaks.

Zondag bracht de klokkenluiderwebsite Wikileaks al geheime Amerikaanse documenten naar buiten en dreigt het nu documenten naar buiten te brengen van een grote Amerikaanse bank. De schrik zit er kennelijk goed in bij het bedrijfsleven waardoor ze serieuzer met beveiliging omgaan.

John Dasher van McAfee geeft ook aan dat bedrijven tegenwoordig anders naar beveiliging moeten kijken. Waar traditioneel nog vooral werd gekeken naar bescherming tegen gevaren van buitenaf, moeten bedrijven zich tegenwoordig ook bewuster worden van interne gevaren. Doordat veel bedrijven transparanter willen zijn, is het gevaar ook hoger dat er van binnenuit het bedrijf informatie op straat komt te liggen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord