Wikipedia op zwart uit protest SOPA 2013-11-04T16:15:15

iPhone-hoes repareert zelf krassen

Google Sesame: Inloggen met QR-code

Wikipedia op zwart uit protest SOPA

Wikipedia op zwart uit protest SOPA

Uit protest tegen de omstreden SOPA wetgeving (Stop Online Piracy Act) gaan een aantal website op zwart. Wikipedia heeft ook bevestigd het protest tegen SOPA te ondersteunen en morgen op zwart te gaan.

SOPA geeft de Amerikaanse regering en auteursrechtenhouders het recht om via DNS-blokkades complete domeinen af te sluiten bij verdenking van het aanbieden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Wikipedia Sopa

Protest

Een aantal partijen ziet deze wetgeving als internetcensuur en gaan in protest. Zij doen dit om op 18 januari hun diensten niet aan te bieden op internet. In plaats daarvan is een pagina te zien dat de bezoeker informeert over de SOPA-wetgeving en de consequenties. Een belangrijke partij die zich heeft aangesloten bij de anti-SOPA-beweging is Wikipedia. Oprichter Wikipedia laat op Twitter dan ook weten dat studenten hun huiswerk beter vandaag kunnen doen want morgen kunnen ze niets meer op Wikipedia vinden.

Jimmy Wales

Op http://sopastrike.com/ valt te lezen dat onderstaande websites hun deelname aan het protest hebben bevestigd.

Deelnemende websites:

Good.is TwitPic
Reddit Twitpic Free Press
Mozilla Tucows Mojang
Wikipedia Rage Maker XDA-Developers
Wordpress Destructoid A Softer World
little-apps.org Red 5 This Is Why I'm Broke
MoveOn Minecraft Cake Wrecks
Free Software Foundation Good Old Games vanillaforums.org
cheezburger, Fail blog, Dailywh.at and more The Leaky Wiki stfuconservatives.net
Good Old Games Doxie Lovers Club dotSUB

Op de site zijn zelfs sjablonen te downloaden met kant en klare protestpagina’s.

Witte Huis tegen SOPA in huidige vorm

Het congres zal op 24 januari stemmen voor de invoering van SOPA ook al is de meerderheid van de Amerikanen tegen het wetsvoorstel. De Obama-regering had daar nog niet op gereageerd. Tot vandaag want via het blog van het Witte Huis valt te lezen dat de regering de kans op online censuur op legale activiteiten en het tegenwerken van innovatie door grote en kleine bedrijven als belangrijke redenen ziet om tegen SOPA te zijn. In zijn huidige vorm welteverstaan. Het lijkt erop dat de Obama-regering vooral heil ziet in een wet dat ook buiten de grenzen van de V.S. aangewend kan worden voor het bestrijden van piraterij. De Obama-regering roept alle betrokken partijen dan ook op dit jaar nog een goed wetsvoorstel te komen dat hierin voorziet.  Zie de volledige reactie op het blog van het Witte Huis


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord